EXCLUSIVITATE. GÂNDUL.RO publică DOCUMENTE EXPLOZIVE! Ce loturi de măști a importat din China beneficiarul licitației de la Ministerul Sănătății & cum au fost descalificate companiile statului în favoarea firmei imobiliare

EXCLUSIVITATE. GÂNDUL.RO publică DOCUMENTE EXPLOZIVE! Ce loturi de măști a importat din China beneficiarul licitației de la Ministerul Sănătății & cum au fost descalificate companiile statului în favoarea firmei imobiliare
Publicat: 25/06/2020, 13:44
Actualizat: 25/06/2020, 14:15

GÂNDUL.RO scoate la suprafață noi informații explozive despre mega-contractul pe care Ministerul Sănătății l-a dat unei firme imobiliare pentru livrarea a 115 milioane de măști. Sursele noastre arată că două dintre companiile statului, UNIFARM și SAPE, s-au înscris la licitație, dar au pierdut în favoarea ”Naguma Medical Supply” (deținută de două offshore-uri din Cipru).

UNIFARM – practic, compania Ministerului Sănătății – a fost, incredibil!, descalificată din start pentru ”ofertă neconformă”, cu toate că avea măștile pe stoc, iar SAPE a pierdut în fața ”Naguma” obținând un scor de doar 59,52 puncte față de 73,19 puncte.

În timp ce UNIFARM a arătat că deține deja măștile în stoc și le poate livra printr-un transfer imediat, SAPE (Societatea pentru Administrarea Participațiilor în Energie din subordinea Ministerului Economiei) a făcut proba că deține întreaga cantitate de măști în depozitele din România și că o poate distribui în următoarele două zile.

Ministerul Sănătății, prin președintele Comisiei, Cristian Safta, n-a ținut cont și a declarat însă câștigătoare oferta ”Naguma”. Așa cum dezvăluiam încă de ieri, aceasta este o firmă imobiliară înființată în urmă cu opt luni, fără cifră de afaceri și având ca acționari două offshore-uri cu sediul în Cipru. Neoficial însă, în umbra firmei se află afaceristul canadian Michael Topolinski. Compania acestuia și-a adjudecat contractul cu toate că s-a angajat că livrează marfa în 7 zile, un termen, oricum, nerealist, după cum susțin ceilalți ”jucători” din piață. Public, ”Naguma” a mărturisit că ar fi început încă din aprilie să importe măști din China, cu sprijinul operatorului aerian BLUE AIR.

Numai că documente exclusive care au intrat în posesia GÂNDUL.RO arată că situația ar putea fi una EXPLOZIVĂ. ”Naguma” a importat, într-adevăr, în aprilie, din China o cantitate de măști de la ”Dongguan Esigo Electronic Technology” din Guangdong – nicidecum 115 milioane – dar, ATENȚIE!, aceste măști nu ar corespunde tipului de mască prevăzut în contractul cu Ministerul Sănătății.

Documentele obținute în exclusivitate de GÂNDUL.RO atestă faptul că ”Naguma” a importat, într-adevăr, un lot de măști din China, dar acestea figurează cu specificația ”non-medicale”

În documentele de însoțire a mărfii – de pe aeroportul din Shenzhen către Otopeni -, documente pe care le publicăm azi ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ, se observă că aceste măști sub declarate ”dispozitiv de protecție non-medical”! Or, caietul de sarcini pregătit de Ministerul Sănătății pentru licitația în discuție prevedea clar faptul că ofertantul trebuie să livreze ”măști faciale de uz medical”.

Mai mult, reporterii speciali ai GÂNDUL.RO au aflat că ”Naguma” s-ar fi avizat la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România în data de 29 mai, ceea ce înseamnă că doar după acea dată putea importa măști medicale.

În aceste condiții, apar mai multe semne de întrebare! De ce Ministerul Sănătății a preferat să lucreze cu o firmă imobiliară, fără cifră de afaceri, fără experiență, în detrimentul companiilor statului, care aveau pe stocuri cantitatea de măști. Cu alte cuvinte, România are măști cumpărate, dar cumpără altele de la o entitate privată cu conturi deschise în Cipru. Liderul PRO România, Victor Ponta, a vorbit deja despre interese ascunse în acest caz (DETALII AICI), iar elementele descoperite de GÂNDUL.RO alimentează această suspiciune.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația