Familia Aurei Ion ar putea să dea statul în judecată. Sora Aurei, Mariana Ciucă, la Gândul LIVE: „Familia a cerut sprijin psihologic”

Publicat: 03/02/2014, 08:35
Actualizat: 29/07/2014, 17:32

Familia Aurei Ion va da statul român în judecată dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovații pentru tragedia aviatică din Munții Apuseni în urma căreia pilotul Adrian Iovan și studenta la Medicină Aura Ion și-au pierdut viața. „Ne rezervăm dreptul la o intervenție civilă și îl vom folosi în cazul în care vom considera că rezultatul anchetei nu este satisfăcător”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, la Gândul LIVE.

La 11 zile de la accidentul aviatic produs în Munții Apuseni, la granița dintre județele Cluj și Alba, în urma căruia și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion, familia acesteia din urmă așteaptă răspunsul la câteva întrebări. „Nu vrem demisii, ci condamnări, identificarea instituțiilor vinovate”, spune Mariana Ciucă, sora Aurei. Într-un interviu exclusiv acordat Gândul LIVE, ea vorbește despre deciziile luate în familie în urma decesului tinerei de 23 de ani.

„Părinții mei au aflat de moartea Aurei de la televizor, până la ora 2 dimineața, când le-a venit cineva de la Poliție la ușă, ei nu au știut nimic, au stat în tensiune sperând din tot sufletul să nu fie vorba despre Aura. Ei știau că ea participa la acel zbor, dar nu știau cine face parte din echipă, dacă sunt medici, asistente sau studente femei în avion „, a mai spus Mariana Ciucă. Potrivit acesteia, singurul sprijin pe care familia Aurei l-a primit după accident a venit din partea unei asociații, a Camarazilor. „Am solicitat sprijin psihologic”, a mai spus aceasta la Gândul LIVE.

Dacă este sau nu Adrian Iovan un erou pentru familia Aurei Ion, a cui vizită au primit-o după tragedie și al cui acord îl avea Aura pentru a se afla în avion în 20 ianuarie aflați urmărind interviul acordat de Mariana Ciucă la Gândul LIVE.

Aura Ion, studentă în anul V la Medicină Militară și-a pierdut viața în accidentul aviatic produs pe 20 ianuarie, în urma căruia au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna