Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori

Redactor:
Florentina Dinu
Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori
FOTO: https://bergamo.corriere.it/

Rudele victimelor coronavirusului din Italia au solicitat diferitelor autorități europene să supravegheze investigațiile penale din țară pentru presupuse neglijențe în tratarea pandemiei.

Grupul „Noi Denunceremo” („Vom denunța”) a trimis luni o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Ragnar Spano, solicitând efectuarea unei anchete, transmite Washington Post.

„În calitate de rude ale victimelor, solicităm ca investigațiile în curs de desfășurare a pandemiei coronavirusului din Italia să fie supravegheate”, a spus grupul în scrisoarea, în care au solicitat instituțiilor să păstreze „cu ochii atenți” cu privire la posibila încălcare. de articole din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Experții consideră că numărul real de decese prin coronavirus este mult mai mare, în Italia și în alte părți, din cauza limitărilor de testare.

Mulți membri ai grupului afirmă că eșecul liderilor politici regionali și naționali de a sigila zonele afectate de virus din Bergamo și Brescia a permis ca contagiunea să se răspândească în toată Lombardia și să copleșească sistemul său de sănătate, ducând în cele din urmă la primul blocaj la nivel național al Occidentului. .

Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurorii din Bergamo

Procurorii de la Bergamo l-au pus deja în discuție pe premierul italian Giuseppe Conte, pe miniștrii sănătății și internelor, precum și pe membrii liderilor regionali și ai industriei din Lombardia. De asemenea, au intervievat fondatorii și membrii timpurii ai grupului We Will Denounce ale căror postări au ajutat la declanșarea investigației. Nu s-au depus acuzații.

Însă simultan, avocații grupului We Will Denounce trimit o scrisoare prin care solicită Comisiei Europene și Curții Europene a Drepturilor Omului să supravegheze ancheta italiană, susținând că sunt implicate crime împotriva umanității și că dreptul cetățenilor italieni la viață și demnitate a fost încălcat.

Procurorul Consuelo Locati, al cărui tată a murit în timpul focarului, a menționat două decrete regionale care se spune că au contribuit la deces: un decret din 8 martie care permite recuperarea pacienților COVID-19 pentru a fi adăpostiți în casele de îngrijiri medicale și un decret din 23 martie, care a instruit în esență medicii generalii din Lombardia. pentru a trata persoanele suspectate de virus prin telefon, nu în persoană.

Tratarea prin telefon încalcă dreptul constituțional al pacienților, potrivit procurorului Consuelo Locati

Locati a spus că directiva de a trata prin telefon, a încălcat dreptul constituțional al pacienților la îngrijiri medicale. Multe rude ale victimelor virusului spun că în perioada maximă a focarului, medicii de familie au fost ei înșiși bolnavi sau au refuzat să efectueze vizite în persoană. Locati spune că au fost împiedicați în esență să facă acest lucru de către guvernul regional, care se străduia să mențină medicii în siguranță și să ofere echipamente de protecție adecvate lucrătorilor din domeniul sănătății.

„Noi Denunceremo” are sediul la Bergamo, provincia cea mai afectată de virus, dar colectează dovezi de neglijență și incompetență din toată Italia „, a spus grupul. Luna trecută, grupul a depus 50 de plângeri individuale la parchetul din Bergamo și plănuia să depună alte 100 luni.

Italia a confirmat, duminică, peste 200 de noi infecții în țară, o creștere față de sâmbătă și o revenire la tendința săptămânală, la care se adaugă o altă revenire: cea a decedatului, cu nouă în ultimele ore. Numărul total de cazuri din țară a crescut astfel la 243.061, în timp ce defunctele sunt numerotate cu 34.954.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Scene de groază la Spitalul Județean din Ploiești. De ce au sărit bolnavii la bătaie
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Avertismentul momentului de la Banca Transilvania: te costă enorm dacă nu ești atent la așa...
ADIO, mască de protecție! Ludovic Orban a transmis cine nu va mai purta masca chirugicală
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine sunt miliardarii necunoscuţi ai lumii. Au averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie,...
Inchide