Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori

Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori
FOTO: https://bergamo.corriere.it/
Publicat: 13/07/2020, 11:46
Actualizat: 13/07/2020, 11:49

Rudele victimelor coronavirusului din Italia au solicitat diferitelor autorități europene să supravegheze investigațiile penale din țară pentru presupuse neglijențe în tratarea pandemiei.

Grupul „Noi Denunceremo” („Vom denunța”) a trimis luni o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Ragnar Spano, solicitând efectuarea unei anchete, transmite Washington Post.

„În calitate de rude ale victimelor, solicităm ca investigațiile în curs de desfășurare a pandemiei coronavirusului din Italia să fie supravegheate”, a spus grupul în scrisoarea, în care au solicitat instituțiilor să păstreze „cu ochii atenți” cu privire la posibila încălcare. de articole din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Experții consideră că numărul real de decese prin coronavirus este mult mai mare, în Italia și în alte părți, din cauza limitărilor de testare.

Mulți membri ai grupului afirmă că eșecul liderilor politici regionali și naționali de a sigila zonele afectate de virus din Bergamo și Brescia a permis ca contagiunea să se răspândească în toată Lombardia și să copleșească sistemul său de sănătate, ducând în cele din urmă la primul blocaj la nivel național al Occidentului. .

Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurorii din Bergamo

Procurorii de la Bergamo l-au pus deja în discuție pe premierul italian Giuseppe Conte, pe miniștrii sănătății și internelor, precum și pe membrii liderilor regionali și ai industriei din Lombardia. De asemenea, au intervievat fondatorii și membrii timpurii ai grupului We Will Denounce ale căror postări au ajutat la declanșarea investigației. Nu s-au depus acuzații.

Însă simultan, avocații grupului We Will Denounce trimit o scrisoare prin care solicită Comisiei Europene și Curții Europene a Drepturilor Omului să supravegheze ancheta italiană, susținând că sunt implicate crime împotriva umanității și că dreptul cetățenilor italieni la viață și demnitate a fost încălcat.

Procurorul Consuelo Locati, al cărui tată a murit în timpul focarului, a menționat două decrete regionale care se spune că au contribuit la deces: un decret din 8 martie care permite recuperarea pacienților COVID-19 pentru a fi adăpostiți în casele de îngrijiri medicale și un decret din 23 martie, care a instruit în esență medicii generalii din Lombardia. pentru a trata persoanele suspectate de virus prin telefon, nu în persoană.

Tratarea prin telefon încalcă dreptul constituțional al pacienților, potrivit procurorului Consuelo Locati

Locati a spus că directiva de a trata prin telefon, a încălcat dreptul constituțional al pacienților la îngrijiri medicale. Multe rude ale victimelor virusului spun că în perioada maximă a focarului, medicii de familie au fost ei înșiși bolnavi sau au refuzat să efectueze vizite în persoană. Locati spune că au fost împiedicați în esență să facă acest lucru de către guvernul regional, care se străduia să mențină medicii în siguranță și să ofere echipamente de protecție adecvate lucrătorilor din domeniul sănătății.

„Noi Denunceremo” are sediul la Bergamo, provincia cea mai afectată de virus, dar colectează dovezi de neglijență și incompetență din toată Italia „, a spus grupul. Luna trecută, grupul a depus 50 de plângeri individuale la parchetul din Bergamo și plănuia să depună alte 100 luni.

Italia a confirmat, duminică, peste 200 de noi infecții în țară, o creștere față de sâmbătă și o revenire la tendința săptămânală, la care se adaugă o altă revenire: cea a decedatului, cu nouă în ultimele ore. Numărul total de cazuri din țară a crescut astfel la 243.061, în timp ce defunctele sunt numerotate cu 34.954.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...