• Publicat:
Diverse

Furtună violentă în Europa: Germania anunță zboruri anulate, trenuri blocate și avertizează că uraganul poate provoca accidente rutiere

Furtună violentă în Europa: Germania anunță zboruri anulate, trenuri blocate și avertizează că uraganul poate provoca accidente rutiere

Meteorologii au avertizat că furtuna ”Sabine” va lovi duminică Germania, începând cu zonele de pe coasta Mării Nordului. Vremea extremă va lovi Marea Britanie, Suedia și se va extinde în toată Germania, iar Lufthansa a anunţat deja anulări sau întârzieri de zboruri, în timp ce operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat la rândul său că vor avea loc perturbări mari ale traficului feroviar. Cetățenii sunt sfătuiți să stea în casă și să evite să conducă autovehiculele cel puțin până miercuri.

Serviciul Meteo German – DWD a anunțat că „de duminică înainte vremea se va schimba semnificativ, deoarece este probabilă o furtună la nivel național, parțial severă”.

Cu un front atmosferic rece care se deplasează simultan de la nord-vest la sud-est, rafalele de peste 105 km/h și rafalele cu viteze caracteristice uraganului sunt, de asemenea, posibile”, conform DWD.

Lufthansa a anunţat sâmbătă că furtuna Sabine, care va lovi regiuni din Europa începând din acest weekend, va duce la anulări sau întârzieri de zboruri, transmite Reuters, potrivit iamexpat.de.

Mai exact, de sâmbătă după-amiază (8 februarie) şi probabil până marţi (11 februarie) vor avea loc anulări de zboruri”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, adăugând că sunt posibile şi întârzieri.

Operatorul aerian nu a oferit alte detalii, dar solicită pasagerilor să urmărească site-ul lufthansa.com pentru informaţii actualizate, a spus purtătorul de cuvânt.

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a avertizat la rândul său că vor avea loc perturbări mari ale traficului feroviar începând de duminică de la ora 17:00 GMT, în special în nordul şi vestul Germaniei. Compania recomandă pasagerilor care intenţionează să se deplaseze începând de duminică şi până marţi să îşi amâne călătoriile.

Furtuna se va răspândi apoi în nordul și centrul țării. De duminică seara, furtuna va afecta și sudul Germaniei.

Vremea rea va provoca probabil perturbări în transportul public, iar navetiștii sunt avertizați să acorde mai mult timp pentru a ajunge luni la locul de muncă.

Tags:
Inchide