GÂNDUL LIVE. Simion Hăncescu, președinte FSLI : „Reprezintă un pericol ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie”

Redactor:
Gandul

Simion Hăncescu a vorbit la GÂNDUL LIVE  despre existența riscurile ca elevii să fie infectați în perioada 2-12 iunie, în contextul în care „mulți elevi vin la școală făcând naveta”, iar „temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față”. 

„În scrisoarea deschisă am tras un semnal de alarmă asupra faptului că nu toți elevii  și cadrele didactice au echipamente pentru a desfășura cursuri online, nu se știe care e numărul real. Unele estimări spun că sunt peste 300.000 elevi. Se va face o lista de către MEC. Este evident că este o discriminare între cei care au și nu au, pentru că provin din familii nevoiașe” .

Potrivit unui material realizat de Institutul de cercetare a calității vieții, „elevii aduși în perioada 2-12 iunie la școală vor fi în pericol de a se contamina”

„Trebuie înaintate Guverului României și să facă un proiect la nivel național astfel încât  să garanteze că toți elevii și cadrele didactice pot beneficia. Referitor la afirmatiile presedintelui României, elevii vor veni la școală în perioada 2-12 iunie, iar examenele naționale se vor desfășura conform calendarelor. Bănuiesc că ați văzut un material făcut de Institutul pentru Calitatea Vieții”.

„Institutul de cercetare a calității vieții a realizat un material documentat și trebuie să mărturisesc că suunt în consonanță totală cu raționamentul acestor  oameni. Esență materialului e următoare: e imposibil ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie aduși la ore în perioada 2-12 iunie, e un mare pericol să fie aduși la examenele naționale. Sunt ”n” argunemte. Gândiți-va că sunt 300.000 de elevi care ar trebui să vină la școală, lăsând la o parte problema cu măști și mănuși. Dacă luăm în calcul ce se întâmplă cu infrastructură, mulți elevi vin la școală făcând naveta. Ce se întâmplă dacă aceștia vor fi contaminați?”

Cum se va realiza recuperare?

„MEC a transmis către inspectoratele școlare un material în care se spune că materia se va reporta pentru anul școlar viitor. MEC trebuie să vină cu o programa clară să spună cum stau lucrurile. Poate ar fi momentul că MEC să gândească să renunțe la teme inutile. Să vină cu precizări ce se întâmplă cu materiile nepredate. E revoltător că un elev de clasa a VII-a să se trezească cu un subiect pe care nu l-a învățat la școală” .

„Un examen în condiții improrii nu va stabili o ierarhie. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” 

„Dacă îi aducem pe acești copii în iunie, când temperaturile vor fi peste 30 grade Celsius, va fi foarte complicat că acești copii să stea 3-4 ore cu masca pe față. Nu știu care va fi randamentul celor două  săptămâni. Ce se întâmplă dacă în timpul examenlor, vor fi nevoiti  să abandoneze examenele pentru că nu vor rezistă. Să stai  trei ore cu masca pe față,cele mai multe săli de clasa nu au aer condiționat. Acel copil va părăsi sala de clasa. MEC trebuie să ia în calcul să fie închise mediile școlare cu rezultate pe care le au elevii. Un examen în condițîi improrii nu va stabili o ierarhie. Pot fi copii de notă 10 care nu pot face un subiect de notă 6. Dar mediile din clasele V-VIII pot fi un criteriu mai obiectiv. Examenele din clasa a XII-a nu au relevanță, pentru că universitățile au alte criterii. Politicienii care ii aduc pe elevi în perioada 2-12 iunie își asumă un mare risc” .

 

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Oana Roman, RĂZBOI cu foștii socri! Ce i-au făcut fiicei ei: „Copilul ăsta ce vină...
Dezvăluiri despre mafia permiselor din Ucraina, după cazul Florinel Coman! Cât e șpaga în România...
Topul inedit în care Bucureștiul e pe locul trei în lume. Parisul sau Hong Kong,...
Anthony Fauci: Noile date sugerează că simptomele Covid pot dura până la 9 luni. Cu...
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Diana Șoșoacă are contul de Facebook blocat pentru jigniri: „Doar eu și Trump mai suntem...
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Toți românii trebuie să afle urgent: cum plătești mai puține taxe la stat. E extrem...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide