GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE: Suntem un partid liberal, singurul care propune candidați cu adevărat liberali în Municipiul București

GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE: Suntem un partid liberal, singurul care propune candidați cu adevărat liberali în Municipiul București
Publicat: 12/08/2020, 12:55
Actualizat: 12/08/2020, 17:15

Tudor Ionescu, secretarul general adjunct ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că organizarea alegerilor în toamnă NU este oportună, în condițiile în care Covid-19 nu dă semne că ar da înapoi. „Unde este guvern în această luptă cu virusul?”, se întreabă tânărul politician, care strânge semnături pentru partid, spunând, totodată, că ALDE este singura formațiune care propune candidați cu adevărat liberali pentru Primăria Capitalei.

„Tema vaccinului e una care stârnește multă pasiune. Eu am fost vaccinat de mic. Același lucru l-aș face și pentru copiii mei. E greu să înțeleg foarte bine legătura dintre vaccinare și acea teorie a conspirației.

Îmi spuneți de vaccinul acesta din Rusia, dar ne spune un domn de la Timișoara că are vaccinul anticoronavirus. Realitatea rămâne aceeași. Noi respectăm aceste indicații atât de importante. Ce face guvernul în acest moment? Pentru că niciunul din acei pași din alte țări nu sunt făcuți la noi.

„Se face apel la responsabilitatea noastră, dar unde e guvernul în această luptă cu virusul?”

Ați pus punctul pe I. Vedem o scădere bruscă a numărului de teste, ceea ce duce automat la o scădere a numărului de persoane infectate.

De ce? Pentru că se apropie începerea școlii, pe 14 septembrie, după care acest guvern are aproape o obsesie în organizarea alegerilor din 27 septembrie. Când toată lumea era panicată de extinderea virusului, Iohannis și Orban vorbeau de alegeri anticipante în luna martie.

Ieșirea la supermarket nu are legătură cu ieșirea la alegeri, îmi pare rău să-l dezamăgesc pe dl. Iohannis. Există 19.000 de secții de vot, echipe de minim 10 persoane pe fiecare secție, 200.000 de persoane expuse la tot fluxul de votanți. Vor veni cu o mască votanții și în momentul în care voi înmâna buletinul, pentru a verifica dacă sunt posesorul acelui buletin de identitate? Nu îi expun la un risc?

„ALDE, singurul partid care propune candidați liberali la Capitală”

Urmează numărarea voturilor, după ce duminică au ieșit românii la vot urmează cei peste 3 milioane de elevi care revin la cursuri. Dacă o singură persoană va fi afectată de Covid, nu se merită organizarea acestor alegeri. V-o spune cineva care candidează. Eu nu am precum Petrov o fabrică de semnături care îi strânge 12.000 într-o zi. Eu sunt obligat să ies să comunic cu cetățenii. Toate aceste lucruri reprezintă obsesia acestui guvern și nu înțeleg de ce.

Pentru a crea această percepție a ponderării crizei Covid, se lucrează la robinet, la numărul testelor, cazurilor de coronavirus. Este inadmisibil.

Nu știu care e zona de dreapta, ALDE e un partid liberal, e singurul partid care propune candidați liberali în Mun. București. Alianța dintre un PNL și un USR neomarxist nu a reușit să ofere un candidat liberal cu adevărat!

Interesul meu, al oricărui om politic, ales, trebuie să fie sănătatea românilor. Iar orice calcul să mai decalăm, pentru a organiza alegerile, este un cinism pe care nu îl pot accepta sub nicio formă. Nu merită organizate alegerile acum.

„Unde e poliția?”

După sănătate, este al doilea lucru cel mai important. Siguranța fizică a cetățenilor. Fără să avem teama că la 10 seara va păți ceva. E extrem de problematic ceea ce se întâmplă. Faptul că ministrul spune „Sunt cu ochii pe voi”…Am citit și eu scrisoarea unui mascat, care spune că au ajuns să păzească nunțile. E revoltător ca poliția să apere, să asigure buna desfășurare a acestor evenimente cu interlopi.

Ați arătat și niște imagini care sunt extrem de emblematice. În timp ce avem în comună bannere cu candidații, sub acel banner doi cai erau bătuți de niște specii umane, care sub argumentul alcoolului își vor bate soția, copiii, vecinii. Unde e poliția?

Această campanie de PR pe care o vedem arată interesul acestui guvern. Au făcut o ceremonie pentru a preda 100 de pistoale Beretta din anii 1980, se laudă că modernizează echipamentele, după care ia pistoalele înapoi pentru că polițiștii nu au instructajul necesar. Pe bune? Când clanurile își împart cartierele?”, a declarat Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase