GÂNDUL NEWS. Haos în București. Protestele au paralizat Capitala

Publicat: 30/03/2021, 20:30
Actualizat: 08/04/2021, 19:54

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. Haos în București. Protestele au paralizat Capitala

Proteste încheiate cu violente! Mii de oameni au ieșit în stradă ca să ceară retragerea noilor restricţii impuse de Guvern şi au dat foc măştilor de protecţie. După miezul nopții însă, manifestările au degenerat. În Piața Victoriei din Capitală au fost aruncate petarde apoi, în Piața Unirii, jandarmii au fost atacați cu pietre.

În urma incidentelor din Piața Unirii, unde au fost vandalizate stații de autobuz, mobilierul stradal și automatele de sucuri și mâncare, 12 jandarmi au fost răniți. Colegii lor au ripostat cu gaze lacrimogene şi au reținut mai multe persoane.

Incidente violente au avut loc și la Craiova, Drobeta Turnu Severin și Galați. În total, 222 de persoane au fost reținute  iar sacțiunile totale au depășit 600.000 de lei. Confruntările au fost catalogate de președintele Klaus Iohannis intolerabile și complet de neacceptat (MAI MULTE DETALII AICI).

2. România, în topul european și mondial al vaccinării!

România, în topul european și mondial al vaccinării! Am  trecut de un milion de persoane vaccinate cu ambele doze împotriva Covid 19. Ne situăm așadar pe locul șase la nivel european și pe locul 21 la nivel global, dintr-un total de 140 de țări care au demarat campania de vaccinare. Iar perspectivele pentru revenirea la normalitate sunt optimiste. Conform datelor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării, aproape un million de români au primit o singură doză de ser. Din luna aprilie, în România vor ajunge și doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson și se pot programa și cetățenii străini care au drept de ședere în tara noastra (MAI MULTE DETALII AICI).

3. Record negativ la ATI

Nou record de internări la terapie Intensivă! Am depășit 1400 de cazuri grave care necesită supavegherea continuă a medicilor. Mai exact 1405 pacienți sunt monitorizați in acest moment la ATI, iar spitalele din țară anunță că nu mai locuri. De la debutul pandemiei, au fost confirmate aproape 956.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Începând de astăzi, și județul Galați a intrat în scenariul roșu, alaturi de alte 12 județele plus municipiul București. (MAI MULTE DETALII AICI)

4. Panică în spitale

Violenta la adresa cadrelor medicale… condamnată! Zeci de protestatarii din Bacău, care au mărșăluit prin oraș și au scandat lozinci împotriva guvernului, au intrat cu forța în curtea spitalului Municipal si au creat panică. “Nici în război nu te atingi de medici„, a condamnat vehement gestul lor Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (MAI MULTE DETALII AICI).

5. Ajutor de la stat

Toate activitățile care legal au fost restricționate vor intra la plata șomajului tehnic. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul emisiunii Gândul Live. Aceasta este una dintre măsurile pentru care guvernul a pus deoparte, pentru acest an, 2 miliarde de lei. De altfel, măsurile luate în ultimul an au făcut ca România să aibă o medie a șomajului sub media europeană. (MAI MULTE DETALII AICI)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe facebookul gândul și pe canalul nostru de youtube. Numai bine!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri