Germania are un nou focar de coronavirus într-un abator. 81 de angajați ai companiei Tönnies, infectati cu Covid-19

Germania are un nou focar de coronavirus într-un abator. 81 de angajați ai companiei Tönnies, infectati cu Covid-19
Publicat: 06/10/2020, 13:29
Actualizat: 06/10/2020, 13:36

Germania are un nou focar de coronavirus într-un abator. O companie care aparține grupului Tönnies este afectată. Situația locală afectează 325.000 de persoane.

Datorită numeroaselor cazuri de coroanavirus la fața locului, acestea au provocat emoții și, cel puțin ocazional, punerea la îndoială a condițiilor de lucru uneori catastrofale. După izbucnirea Covid-19 la compania  Tönnies din Rheda-Wiedenbrück a marcat punctul culminant  al numărului de infecții, dar situația din companiile relevante părea apoi să se calmeze, acum există un alt focar de coroanavirus într-un abator. Compania Tönnies este implicată din nou intr-un nou focar.

81 de angajați ai companiei Tönnies, infectati cu Covid-19

La fabrica de procesare a cărnii Weidemark din Sögel, cel puțin 81 de angajați de la abatorul Weidemark au fost infectați cu Covid-19. Compania aparține grupului Tönnies. Toți pacienții angajați în abator, dintre care majoritatea locuiesc în Sögel, se află în prezent în carantină. Primele cazuri au fost confirmate în teste de către medicul companiei, potrivit merkur.de.

În întreaga zonă a districtului, acum se poate observa „un proces de infecție dinamic”, „astfel încât în ​​prezent 137 de cazuri am depășit rata de incidentă de 35 de cazuri noi de coroană la 100.000 de locuitori * în termen de șapte zile”, a declarat administratorul districtului Marc-André Burgdorf într-un mesaj. Se observă că districtul cu o populație de 325.000 de locuitori a avut o incidență de 25,2 sâmbătă (4 octombrie), potrivit Institutului Robert Koch *.

Un nou decret general pentru întreaga regiune Sögel

Pentru a stopa răspândirea virusului, există un nou decret general pentru întreaga regiune Sögel: Elevii și profesorii din școlile generale trebuie să poarte protecție în timpul cursurilor. Antrenamentul și competițiile de echipă sau de contact, precum și sporturile școlare sunt, de asemenea, interzise. Există interdicția de a servi băuturi alcoolice după ora 22.00. Întâlnirile în spații publice și private sunt acum permise cu maximum șase persoane. Această restricție de contact nu se aplică membrilor apropiați ai familiei sau întâlnirilor persoanelor din două gospodării.

Situația este cu atât mai tensionată din cauza apropierii de Olanda. Provincia Drehnte, care se învecinează direct cu Emsland, este în prezent listată ca zonă de risc de către Biroul Federal de Externe.

Clemens Tönnies e patronul abatorului din Rheda-Wiedenbrück, acolo unde, în iunie, peste 1.700 de muncitori, dintre care 996 de români, s-au infectat cu coronavirus.

Din cauza focarului de la Rheda, în jur de 600.000 de oameni din districtele Gutersloh și Warenorf au fost în carantină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase