Guvernul Regatului Unit semnează o înțelegere de „500 de milioane de lire sterline” cu giganții GlaxoSmithKline și Sanofi pentru un al patrulea vaccin potențial pentru coronavirus, chiar dacă încă nu a fost testat pe oameni

Redactor:
Florentina Dinu
Guvernul Regatului Unit semnează o înțelegere de „500 de milioane de lire sterline” cu giganții GlaxoSmithKline și Sanofi  pentru un al patrulea vaccin potențial pentru coronavirus, chiar dacă încă nu a fost testat pe oameni

Miniștrii  britanici au semnat astăzi o înțelegere cu gigantii farmaceutici GlaxoSmithKline și Sanofi Pasteur pentru 60 de milioane de doze cu un alt vaccin potențial Covid-19.

Marea Britanie are acces la un total de 250 de milioane de doze – suficient pentru a oferi tuturor celor din Marea Britanie câte patru vaccinuri, dacă funcționează.

Testarea va începe din septembrie

Oamenii de știință nu au încercat încă vaccinul GSK / Sanofi asupra oamenilor, iar studiile care dovedesc că funcționează nu vor începe până în septembrie, potrivit Dailymail.co.uk

Departamentul pentru Strategie pentru Afaceri, Energie și Industrie a spus că vaccinul – se presupune că va costa 500 de milioane de lire sterline – ar putea fi acordat britanicilor cu risc ridicat încă din prima jumătate a anului viitor, în cazul în care studiile vor arăta că funcționează.

Marea Britanie, luna trecută, a început să acumuleze stocuri de tranzacții experimentale în întreaga lume, în abordarea sa de pariere pe răspândire, în speranța că cel puțin unul dintre ei va da rezultate.

Ministerul Sanatatii crede in vaccinul de la Universitatea Oxford

Șefii de sănătate speră că vaccinul de la Universitatea Oxford pe care a fost de acord să îl cumpere – considerat unul dintre cei care participă la cursa științifică pentru a pune capăt pandemiei – va fi gata înainte de sfârșitul anului.

Secretarul de afaceri, Alok Sharma, a declarat: „Oamenii de știință și cercetătorii noștri se întrec pentru a găsi un vaccin sigur și eficient la o viteză și o scară niciodată văzute până acum.

„Deși acest progres este cu adevărat remarcabil, dezavantajul este faptul că nu există garanții.

‘Între timp, este important să asigurăm accesul timpuriu la o gamă variată de candidați promițători la vaccin, precum GSK și Sanofi, pentru a ne crește șansele de a găsi unul care să funcționeze astfel încât să putem proteja publicul și să salveze vieți.’

La nivel mondial, guvernele știu că aceasta nu este o soluție pe termen lung a bolii, deoarece măsurile de prevenire și blocarea produc economii criptate.

Acordul guvernului cu compania GSK / Sanofi costă, probabil, 500 de milioane de lire sterline, a raportat The Sunday Times, care va fi plătit în etape pe măsură ce vaccinul va progresa prin studii clinice.

Nu este de așteptat să ajungă la un studiu de fază 3 până în decembrie.

Acordul Guvernului cu BioNTech și Pfizer

La începutul acestei luni, Guvernul a asigurat o sumă de 30 de milioane de doze de la BioNTech, care lucrează cu Pfizer și a publicat recent concluzii promițătoare și 60 de milioane de valneve din Franța.

Nu este clar exact cât a plătit Departamentul de Sănătate pentru vaccinuri, dar a anunțat în luna mai un fond de 131 milioane de lire sterline pentru a dezvolta facilități care fac vaccinuri.

Și i-a oferit lui Valneva – al cărui vaccin se înțelege că se află în stadiile preclinice de dezvoltare – o sumă de bani nedezvăluită pentru a-și extinde fabrica din Livingston, Scoția.

Un alt acord a fost semnat cu AstraZeneca și Universitatea din Oxford pentru creșterea lor, care se află în faza 3, pentru a produce 100 de milioane de doze pentru Marea Britanie.

Guvernul lucrează de asemenea cu Imperial College London pentru a grăbi evoluția acestora. A început încercările umane în iunie.

Kate Bingham, președinta Taskforce pentru vaccinuri a Guvernului, a declarat:

„Această diversitate de tipuri de vaccin este importantă, deoarece nu știm încă care, dacă este cazul, dintre diferitele tipuri de vaccin se vor dovedi a genera un răspuns sigur și protector la Covid-19.

„Cu toate că acest acord este o veste foarte bună, nu trebuie să fim plăcuți sau prea optimisti.

„Faptul rămâne că poate nu vom primi niciodată un vaccin și, dacă obținem unul, trebuie să fim pregătiți ca acesta să nu fie un vaccin care să împiedice apariția virusului, ci mai degrabă unul care reduce simptomele”.

Guvernul a spus că aproape 72.000 de oameni s-au oferit voluntari în săptămâna trecută pentru a primi informații despre aderarea la studii clinice pentru a găsi un vaccin, dar sunt necesare multe altele.

Oamenii se pot înscrie la registrul de cercetare a vaccinurilor NHS Covid-19, care nu era în viață la ora 6 dimineața. Miniștrii speră să obțină 500.000 de persoane înscrise până în octombrie.

Inchide