Ionel Dancă: Programul Anghel Saligny putea fi adoptat deja de Guvern fără a pune în pericol stabilitatea și continuitatea coaliției de guvernare

Ionel Dancă: Programul Anghel Saligny putea fi adoptat deja de Guvern fără a pune în pericol stabilitatea și continuitatea coaliției de guvernare
Ionel Dancă, despre programul Anghel Saligny / Sursă FOTO: Ionel Dancă - Facebook
Publicat: 03/09/2021, 19:16
Deputatul liberal Ionel Dancă a scris pe o rețea de socializare că programul Anghel Saligny, noul PNDL, a fost agreat, la debutul guvernării, datorită solicitării președintelui PNL, Ludovic Orban. Dancă mai scrie că programul putea fi adoptat deja de Guvern fără a pune în pericol stabilitatea și continuitatea coaliției de guvernare.
„Guvernul a adoptat noul Program național de investiții locale, numit Anghel Saligny, solicitat și negociat în Coaliția de guvernare de către Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.
Acest nou program de tip PNDL a fost inclus în Programul de guvernare, rezultat în urma negocierilor de formare a Coalitiei, în care am fost implicat din partea PNL în ceea ce privește elaborarea Programului comun de guvernare”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

„Guvernarea liberală a României trebuie să continue cu actuala coaliție de guvernare ”

Potrivit deputatului, Guvernarea liberală a României trebuie să continue cu actuala coaliție de guvernare pentru a realiza proiectele de dezvoltare ale comunităților locale conduse de primarii liberali si de președinții liberali ai Consiliilor Județene.
„Adoptarea unui nou Program de investiții locale, pentru infrastructura de drumuri, apă-canalizare și infiintarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, a fost și reprezintă o prioritatea pentru un Guvern condus de Partidul Naţional Liberal.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a solicitat încă de la debutul guvernării și a reușit să obțină in final acordul de principiu al partenerilor de Coaliție pentru adoptarea noului Program național de investiții locale, cu amendamentele propuse de colegii de guvernare, legate de transparență și criterii obiective de alocare a fondurilor, cu care PNL este de acord.
Noul Program național de investiții locale putea fi adoptat deja de Guvern fără a pune în pericol stabilitatea și continuitatea coaliției de guvernare. Șansa la dezvoltare a comunităților locale, conduse de administrațiile liberale și nu numai, este ca acest program de tip PNDL3 să fie gestionat și implementat de un Guvern condus de Partidul Național Liberal și să nu ajungă pe mâinile PSD, care să folosească din nou acest program in mod clientelar, netransparent, discreționar si abuziv.
Guvernarea liberală a României trebuie să continue cu actuala coaliție de guvernare pentru a realiza proiectele de dezvoltare ale comunităților locale conduse de primarii liberali si de președinții liberali ai Consiliilor Județene. Nu trebuie să avem alt obiectiv decât buna guvernare a României!”- a mai scris liberalul în mesajul său.