Klaus Iohannis: ”Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Sper ca PSD-iștii să ia foarte in serios această lecție. Încetați cu aceste jocuri cinice care provoacă neîncredere!”

Klaus Iohannis: ”Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Sper ca PSD-iștii să ia foarte in serios această lecție. Încetați cu aceste jocuri cinice care provoacă neîncredere!”
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Pompierilor: „Aţi dat dovadă, din nou, de profesionalism şi curaj, de implicare şi spirit de sacrificiu”
Publicat: 02/09/2020, 18:22
Actualizat: 02/09/2020, 18:45

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni. Printre subiectele abordate de șeful statului s-a numărat apelul către cetățeni pentru a se proteja împotriva Covid-19 și moțiunea de cenzură depusă de PSD, pe care Iohanis a numit-o ”neavenită”

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Klaus Iohannis a făcut un nou apel după raportatea record a deceselor provocate de Covid-19 și a înregistrării noilor cazuri zilnice, depășind pragul de 1.000.

”Astăzi, din păcate, am înregistrat noi cifre îngrijorătoare, atât în ceea ce privește cazurile noile cazuri de infectare, cât și numărul de decese și numărul persoanelor internate în secțiile de Terapie Intensivă. 

În contextul unor noi măsuri de relaxare adoptate de la 1 septembrie, precum redeschiderea teatrelor și a  restaurantelor și a începerii noului an școlar, fac un nou apel: Continuați să fiți precauți!

Virusul, în lispa unui vaccin,  are o singură barieră, grija pentru cei din jur. Protejați-va așa cum știm cu toții! Este evident că acestea sunt singurele arme avute în confruntarea cu coronavirusul. Guvernul și autoritățile statului au luat și continuă să ia măsurile necesare. Desigur, nu totul este perfect.

Toate țările lumii, sistemele de sănătatae au fost supuse unor presiuni extreme și România nu a făcut excepție”.

De asemenea, seful de stat a continuat sa multumeasca personalului medical, facand apel la dotarea spitalelor la un nivel ridicat:

Klaus Iohannis: ”Acestea sunt problemele reale ale României”

”Mulțumesc cadrelor medicale. Așa cum știm, lupta nu s-a terminat. Fac apel la personalul medical: să se organizeze și să mențînă dotarea spitalelor la un nivel ridicat. Acestea sunt problemele reale ale României, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a găși rezolvările”.

Șeful statului a atins subiectul moțiunii de cenzură  neavenite care a picat luni, descriind acțiunea de întrunirea a cvorumului drept o situație care ”a frizat ridicolul”. Iohannis a descris acțiunea PSD-ului ca fiind una condusă de ”setea de putere”

Klaus Iohannis, atac la PSD: ”Mă întreb cui i-a folosit această discuție politicianistă a PSD-ului care nu își poate stăpâni setea de putere?”

Sunt unii care, în loc să fie parte acestui imens efort de contrucție, încearcă doar să saboteze și să pună piedici. Mă refer la PSD. Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite.

Cei care au inițiat acest demers nu au fost în stare să asigure prezența în sala a priopriilor parlamentari. Am spus-o că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni într-un moment în care eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei și cu puține luni înainte de alegerile parlamentare. După eșecul lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuție politicianistă a PSD-ului care nu își poate stăpâni setea de putere? Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate care acționează doar pentru proprii membri”.

Președintele României a mulțumit partidelor politice care nu au votat moțiunea de cenzură și a transmis un mesaj PSD-ului, de a lua în serios lecția dată, pentru că politica nu se mai poate face urmărind mize mici de partid

Presedintele Romaniei: Sper ca PSD-iștii să ia foarte in serios această lecție. Încetați cu aceste jocuri cinice care provoacă neîncredere!”

”Multmuesc tuturor fracțiunilor parlamentare care nu s-au alăturat unor interese strict electorale. Sper ca PSD-iștii să ia foarte in serios această lecție și înțeleagă că politică nu se mai poate facă așa cum o fac ei de ani de zile, urmărind mize mici de partid. Unii lideri continuă să inducă depunerea unei alte motiuni  de cenzură în următoarea perioada.  Încetați cu aceste jocuri cinice care provoacă neîncredere!”

În încheiere, Klaus Iohannis a spus că criza sanitară a avut rolul de a arată eșecul instituțional de a face politică”, specific PSD-ului.

”Criza sanitară a generat crize în lanț care a arătat eșecul instituțional de a face politică , specific ultimilor 30 de ani și care  a fost patentat de PSD”. 

Conferință Klaus Iohannis 02.09.2020

Președintele Klaus Iohannis susține o nouă conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Posted by Gandul on Wednesday, September 2, 2020

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nu a mai fost votată

Parlamentul s-a reunit, luni, de la ora 14.00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în ședință comună, pentru a dezbate și vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD, care poartă numele „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Marcel Ciolacu anunța la începutul  ședinței că nu este cvorumul necesar pentru dezbatere și vot.

„În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Partidului Social Democrat a mai punctat faptul că își menține decizia referitoare la excluderea din partid a social-democraților care au lipsit de la ședința de luni

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului