UPDATE – Prima reacție a Larisei Iordache după retragerea de la bârnă la Jocurile Olimpice: „Drumul meu este împietrit. Durerea a depășit orice limită”

UPDATE - Prima reacție a Larisei Iordache după retragerea de la bârnă la Jocurile Olimpice: „Drumul meu este împietrit. Durerea a depășit orice limită”
Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă. Foto: Larisa Iordache - Facebook
Publicat: 03/08/2021, 12:30
Actualizat: 03/08/2021, 12:32
Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă. Gimnasta nu poate să concureze din cauza problemelor la gleznă. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Larisa Iordache a încercat câteva mișcări de încălzire, dar nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări și mai grave este foarte mare.

Gimnasta a transmis primul mesaj, după ce a anunțat că va abandona finala olimpică la bârnă. Larisa Iordache, într-un mesaj emoționant, spune că drumul său este împietrit, din cauza durerilor la gleznă, dar și din cauza pierderii „ființei care m-a împins pe drumul acesta”.

Update –  Larisa Iordache a oferit prima reacție după ce s-a retras din finala la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo
 „Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!
Este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul.
Însa drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată.
Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic”, a scris gimnasta pe Facebook.
Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru ca indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi.
Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat.
Larisa Iordache a sperat până în ultima clipă că se va duela cu Simone Biles pentru o medalie la bârnă, la Tokyo.
„Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, este mesajul COSR.
Antrenorul lotului olimpic de gimnastică artistică al României, Cristian Moldovan, a declarat pentru Agerpres că gimnasta Larisa Iordache a efectuat duminică un test de rezonanţă magnetică (RMN) la clinica din Satul Olimpic şi i s-a pus un diagnostic de entorsă metatarsiană care necesită o pauză de trei zile.
În urmă cu mai bine de o săptămână, Larisa Iordache a suferit dureri teribile la picior, ea punându-și ulterior gheață la gleznă pentru a ameliora durerea. Cu toate acestea, Larisa a obținut un punctaj de 14.333, al treilea din concurs. Această notă i-a asigurat Larisei calificarea în finala de la bârnă.
Durerile nu au dispărut, așa cum preconizau medicii, motiv pentru care Larisa a ales azi să abandoneze. Decizia Larisei vine ca urmare a problemelor medicale care o frământă în continuare.
Larisa Iordache spera să obțină a doua medalie olimpică din carieră, după bronzul câștigat cu echipa la Londra, în 2012.
Larisa Iordache ar fi trebuit să intre în concurs marţi, de la ora 11:50 (ora României), în finala la bârnă din cadrul concursului de gimnastică artistică de la JO 2020.

Cu doar o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo mama Larisei a încetat din viață, după o îndelungată luptă cu o boală necruțătoare.

„Sufletul să îți fie liniștit, mami! Mereu în inima, sufletul și mintea mea, vei rămâne cel mai puternic om din lume. Te iubesc”, a scris Larisa pe contul său de Instagram

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Frigul vine peste România. Unde va ploua și ce valori termice vor fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare