Liderul PMP, Eugen Tomac, blocat în SUA după institurea stării de urgență: „Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale și oameni speriați de semenii lor”

Liderul PMP, Eugen Tomac, blocat în SUA după institurea stării de urgență: „Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale și oameni speriați de semenii lor”
Publicat: 15/03/2020, 14:33

 Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a rămas blocat în SUA după ce a fost instituită starea de urgenţă. „Blocat între două lumi aflate în situaţie de urgenţă!”, scrie Tomac într-o postare pe Facebook.

Eugen Tomac spune că săptămâna aceasta a călătorit  la Bruxelles pentru a participa la ședința plenului Parlamentului European, iar după a răspuns unei invitații din partea Partidului Republican din SUA. Când a aterizat la Washington, Președintele Trump tocmai anunța instituirea stării de urgență, iar evenimentul s-a anulat, spune eurodeputatul.

„Săptămâna aceasta, am fost la Bruxelles pentru a participa la ședința plenului Parlamentului European redusă la doar două zile, iar după un scurt popas la București am decis să răspund unei invitații din partea Partidului Republican din SUA.

După un zbor de 9 ore, când am aterizat la Washington, Președintele Trump tocmai anunța instituirea stării de urgență.

Bineînțeles, nu aș fi plecat dacă știam că vor fi suspendate toate zborurile spre și dinspre Europa. Însă pentru că am fost invitat la un eveniment organizat la reședința oficială a Președintelui Trump din Florida, am considerat că trebuie să onorez această invitație, cu atât mai mult cu cât este al doilea an consecutiv când am acest privilegiu.

Ținând cont de situația excepțională decretată în Statele Unite de către Președintele Americii din cauza epidemiei COVID 19, evenimentul de la Mar-a-Lago la care eram invitat s-a amânat.”

Acesta spune că nu a mai văzut niciodată aeroporturi goale și oameni speriați de semenii lor și că își dorește  să revină în țară cât mai repede.

„Lumea toată se schimbă după această experiență dură. Nu am mai văzut niciodată aeroporturi goale și oameni speriați de semenii lor.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase