LINIA ÎNTÂI. Medic infectat din centrul focarului de la Suceava: Am avut pete vineții pe membre precum cele care apar imediat după moarte / Revoltată de reacția autorităților: La Suceava nu existau proceduri. Nu a fost un „accident”!

LINIA ÎNTÂI. Medic infectat din centrul focarului de la Suceava: Am avut pete vineții pe membre precum cele care apar imediat după moarte / Revoltată de reacția autorităților: La Suceava nu existau proceduri. Nu a fost un „accident”!
Focar de coronavirus
Publicat: 14/04/2020, 10:47
Actualizat: 14/04/2020, 10:54

Un medic de la Spitalul Județean Suceava, care a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus, susține că  a avut mai multe simptome, de la febră la pete vineții pe corp. 

LINIA ÎNTÂI. „În afară de problemele de respirație, apar și alte simptome. E omenește să te îngrijorezi puternic.

Am avut pete vineții pe membre, în special pe coapsele anterioare. Sunt pete, cum să vă zic, precum cele care apar imediat după ce moare omul”, a povestit Manuela Șestac neurochirurg la Spitalul Județean din Suceava, pentru Libertatea.

Manuela Șestac, neurochirurg la Spitalul Județean din Suceava, a aflat că are COVID-19 în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

„Joi, 19 martie, am intrat de gardă la 8 dimineață și urma să ies vineri, la ora 15. Simptomele au început pe 19, la prânz prin febră ușoară, 37,6, și un pic de tuse. M-am închis în cabinet, nu am coborât nici măcar cu mască. Am avut noroc că am avut o singură urgență pe care am făcut-o prin telefon”, a mai povestit medicul.

Febra, primul simptom

„Eu fusesem la finalul lui februarie în Milano, câteva zile, apoi am intrat două săptămâni în izolare la domiciliu vorbind cu cei de la DSP, nu am avut simptome, nu existau teste nicăieri, nici măcar la privați. După izolare, revenisem de câteva zile în spital, nu aveam simptome. Nu existau alte proceduri de reintegrare a celor izolați la revenirea în spital, dar asta, cinstit, nu e vina spitalului sau a DSP Suceava, nu fusese trimis nimic de la minister”, spune Manuela Șestac.

Evoluția simptomelor

„Pe 19 seara, când eram în cabinet, singură, mi-a crescut febra la 38,5. A cedat la paracetamol. Infecționistul spitalului mi-a zis să fac test de gripă, nu de COVID. A doua zi, am sunat și la epidemiolog și doamna doctor Zorescu mi-a zis să fac imediat și test COVID. Am făcut ambele teste vineri, pe 20, imediat am aflat că am gripă. Rezultatul de la COVID a venit câteva zile mai târziu, dar deja mă izolasem”, a mai relatat aceasta

Ulterior, după ce avusese stări de vomă la spital, vineri, medicul a decis să se izoleze din nou.

Luni și marți au început deja semnele clasice ale COVID și i-a venit și rezultatul că e pozitivă.

„Ca bolnav de COVID-19, cel mai mult te sperie că nu poți să inspiri complet. Faci eforturi și nu te oxigenezi. Apoi, dacă ai, cum am avut eu, lividități pe membre, începi să te temi și mai tare. E omenește să te îngrijorezi puternic. Am avut pete vineții pe membre, în special pe coapsele anterioare. Sunt pete, cum să vă zic, cum apar imediat după ce moare omul”, a mai povestit aceasta.

Revoltată de reacția autorităților

În primele zile în care i-au apărut simptomele accentuate ale infectării cu noul coronvirus, Adrian Streinu-Cercel susținea că ceea ce s-a întâmplat la Suceava a fost un accident epidemiologic.

„În acel moment mă simțeam rău, eram speriată de simptome, dar mi-am promis că o să spun la un moment dat ce știu. M-am decis să vorbesc când Streinu-Cercel a spus că la noi a fost un accident epidemiologic. Eu știam foarte bine că în Spitalul din Suceava nu existau proceduri, circuite, nu ne lăsau să purtăm măști și nu se făceau teste. Ce accident?”, a explicat neurochirurgul.

„Ce m-a deranjat foarte tare a fost că nu poți vorbi despre un accident epidemiologic, despre o întâmplare la Suceava, în condițiile în care șefii din Sănătate știau ce s-a întâmplat la noi”, a mai explicat aceasta.

Medici sănătoși, la grămadă cu cei infectați

Medicul neurochirurg a explicat cum mai mulți colegi au sunat-o pe data de 23 martie, când au fost chemați „de-a valma” la spital, deși mulți erau suspecți de coronavirus.

„Am pus mâna pe telefon și la 7.18 l-am sunat pe directorul medical Macovei. «Ce ordin de ministru?», i-am zis. Macovei mi-a spus că e un ordin verbal de ministru să vină toată lumea la spital. I-am spus  «Ce ordin verbal de ministru, îți bați joc de mine?!»”, a mai povestit medicul.

Medicul neurochirurg îi sfătuiește pe toți să stea în casă deoarece „avem un adversar necunoscut și extrem de puternic”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”