CORONAVIRUS. Dispozitive de monitorizare medicală pentru bucureșteni. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 și Victor Costache, ministrul Sănătății, au făcut anunțul: „Vor fi montate în jur de 600 de HOLTERE”

Publicat: 10/03/2020, 13:19
Actualizat: 11/03/2020, 08:30

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 și Victor Costache, ministrul Sănătății, au semnat un memorandum, la Centrul Medical Caraiman, care presupune montarea a 600 de holtere (dispozitive de monitorizare medicală) la persoanele aflate în izolare la domiciliu în Capitală.

„Astăzi semnăm memorandumul între Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății privind acest sistem de telemedicină, care a fost implementat de mai puțin de o lună în Sectorul 1.

Noi l-am achiziționat pentru persoanele cu probleme cardiace din Sectorul 1, dar ulterior am aflat că se poate folosi cu rezultate foarte bune și în cazul persoanelor suspecte de coronavirus”, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

„Potențialul acestui instrument fantastic, este vorba de o soluție inovativă, care se va aplica pentru prima dată în Europa.

Vom avea un ritm de montare, orice proceduri presupun un ritm de învățare, pentru a acoperi rapid situația celor care sunt izolați în București. În jur de 600 de holtere vor fi montate. Nu e cea mai ușoară procedură, o să reușim să le montăm la toți. După montarea kitului de monitorizare, pacienții trebuie să se simtă în siguranță, nimeni nu e monitorizat cu forța, e o monitorizare continuuă, acordată gratuit.

Mulțumim celor care se ocupă de acest aspect, s-a asigurat o conexiune securizată, avem un centru la Ministerul Sănătății, unde adunăm toate datele.

Datele se primesc în centre. Vor apărea fenomene de genul ăsta, diferite situații, trebuie să le tratăm cu calm. Această situație va fi și un test de maturitate pentru noi ca societate, pentru a reuși să încetinim evoluția acestei epidemii.

Mulțumesc massmedia, care transmite corect. Este o monitorizare medicală de înalt nivel, în care se monitorizează ritmul cardiac, frecvența respiratorie, temperatura, frecvența cardiacă, electrocardiograma.

Vă reamintesc ce a spus domnul primar, e un sistem foarte performant, acest sistem va preveni și un posibil infarct, care va diagnosticat la timp, tratat foarte rapid. Dacă ne uităm și la programele structurate de cercetare, fonduri importante sunt dirijate de CE pe telemedicină și soluții digitale în medicină.

Ne dorim ca întreaga populație să fie monitorizată prin dispozitive inteligente, care duce la scăderea timpilor de reacție.

S-au realizat echipe mixte și vor lucra pentru a monta aceste holtere. Nu e o procedură complicată. Fiecare centru cu capacitate diagnostic are teste repartizate pentru încă o săptămână.

Avem stoc de peste un milion de măști.

Cât despre dispozitivele de monitorizare: Pacienții le pot da jos când fac baie, acestea au doi electrozi”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Dan Tudorache, despre situația închiderii școlilor

„În acest moment derulăm procedura, luăm legătura cu toți directorii din fiecare școală, nu putem da mai multe informații. Sectorul 1 e unul mai fericit, oamenii au mai multe posibilități. Vorbesc din punct de vedere a mea, ca primar, dacă această vacanță se va prelungi, fiecare copil riscă să aibă probleme cu pregătirea școlară”, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, referitor la situația închiderii școlilor din cauza coronavirusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația