Magda Bistriceanu: ”Ce să vedeți…. mare minune!”

Magda Bistriceanu: ”Ce să vedeți.... mare minune!”
Publicat: 14/07/2022, 13:04
Actualizat: 25/07/2022, 16:15

În luna martie a acestui an, o persoană neidentificată l-a atacat pe un soldat care se afla în timpul serviciului de gardă, într-o unitate militară din Constanța. I-a furat arma și 30 de cartușe, iar totul s-ar fi putut încheia tragic.

Din fericire, chiar dacă varianta prezentată de soldat prezintă, încă, multe semne de întrebare, arma a fost găsită și recuperată chiar de el.

Soldatul făcea curățenie și, smulgând niște buruieni, ar fi descoperit nu numai arma despre care a spus că i-a fost furată, ci și cele 30 de cartușe.

Anchetatorii spun, totuși, că declarațiile soldatului sunt contradictorii, astfel încât este foarte posibil ca totul să fie o invenție a acestuia, iar adevărul nu a fost încă stabilit.

Magda Bistriceanu: ”Vă mai aduceți aminte?”

O astfel de ”întâmplare” care putea avea urmări tragice a determinat-o pe Magda Bistriceanu, fost purtător de cuvânt al PMP, să scrie – în mediul online –  că a fost vorba despre o ”minune mare”.

Arma putea fi găsită fără prea mari eforturi, a mai transmis Magda Bistriceanu, dar asta doar dacă soldatul respectiv ar fi fost pus de superiorii săi să măture mai repede.

Vă aduceți aminte de soldatul care in urma cu patru luni se afla în post și i s-a furat un pistol mitraliera plus 30 de cartușe? Ce sa vedeți… mare minune! Tot el a și găsit-o … Ieri a fost pus de superiori sa dea cu mătura in jurul unității militare și sub o saltea abandonată lângă niște boscheți a găsit pușca și gloanțele!

La vremea respectiva Ministerul Apărării Naționale a transmis printr-un comunicat că militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, însă nu a avut nicio șansă și i s-a furat arma. Dacă mătura mai devreme…găsea arma! Vai de noi! Să ne ferească Dumnezeu de război!”, a notat Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare.


Citește și: 

Mihai Fifor, despre ”Codul lui Ciucă”: ”Rămâne dezechilibrat, pentru că protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat, în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult