Marcel Vela, criticat de Federația Comunităților Evreiești: ”Informatiile lansate de ministrul de Interne devin tendențioase”

Redactor:
Florentina Dinu
Marcel Vela, criticat de Federația Comunităților Evreiești: ”Informatiile lansate de ministrul de Interne devin tendențioase”
Marcel Vela, criticat de Federația Comunităților Evreiești: ”Informatiile lansate de ministrul de Interne devin tendențioase”

Federația Comunităților Evreiești și Obștea Evreilor din Caransebeș critică o declarație făcută recent de ministrul de Interne, Marcel Vela

Marcel Vela a vorbit despre „pavelele puse în curtea singurului evreu din Caransebeș”.

Comitetul de Conducere al Obștei Evreilor din Caransebeș: ”Considerăm îngrijorător ca un Ministru în funcție să desconsidere importanța acesteia, ignorând contribuția de-a lungul secolelor la dezvoltarea economică și culturală a orașului în care se regăsește”

Intr-o scrisoare deschisă adresată ministrului de Interne de Comitetul de Conducere al Obștei Evreilor din Caransebeș, se arată că „(….) indiferent de numărul de membri ai unei minorități locuitoare a României, considerăm îngrijorător ca un Ministru în funcție să desconsidere importanța acesteia, ignorând contribuția de-a lungul secolelor la dezvoltarea economică și culturală a orașului în care se regăsește”, potrivit Hotnews.

Conducerea Federației Comunităților Evreiești din România: „Ne exprimăm surprinderea. Avem convingerea că vom obține o reacție adecvată din partea domnului Ministru Ion Marcel Vela, căruia îi dorim mult succes în viața politică din Caransebeș și din țară”

Conducerea Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic a precizat, într-un comunicat remis HotNews.ro, că „se asociază punctului de vedere transmis de Obștea Evreilor din Caransebeș cu privire la declarațiile inoportune ale domnului Ion Marcel Vela, Ministru al Afacerilor Interne”.

Ne exprimăm surprinderea, mai cu seamă că am apreciat performanțele domnului Marcel Vela în fruntea Ministerului de Interne și implicarea domniei sale în rezolvarea unor situații de urgență intervenite în viața țării noastre. Suntem profund întristați de declarația domniei sale și avem convingerea că vom obține o reacție adecvată din partea domnului Ministru Ion Marcel Vela, căruia îi dorim mult succes în viața politică din Caransebeș și din țară”, potrivit comunicatului semnat de dr. Aurel Vainer, președintele FCER-CM.

În cadrul emisiunii difuzate de Express de Banat vineri, 25 septembrie 2020, referitoare la comunitatea evreiască, în cadrul căreia acesta a „menționat, printre altele, „pavelele puse în curtea singurului evreu din Caransebeș”” și „a făcut o paralelă cu lucrări la lăcașe de cult ale altor confesiuni”.

„Considerăm că aceste informații nu sunt doar incorecte, dar, fiind lansate pe un canal public de comunicare, devin și tendențioase”, se arată în acestă scrisoare deschisă.

„Lucrările aduse în discuție nu s-au realizat „în curtea singurului evreu din Caransebeș” așa cum ați afirmat, ci a Sinagogii din Caransebeș care, pe lângă rolul de lăcaș de cult, reprezintă un pol cultural în Municipiul Caransebeș”, potrivit sursei citate.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Dennis Man a fost vândut ACUM de Gigi Becali! `Am acceptat oferta` Unde va juca...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide