Marian Vanghelie deschide lista Partidului Ecologist pentru un loc de deputat la Călărași/ Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu și Cătălin Rădulescu, printre candidații platformei comune PER

Marian Vanghelie deschide lista Partidului Ecologist pentru un loc de deputat la Călărași/ Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu și Cătălin Rădulescu, printre candidații platformei comune PER
Foto: Facebook/ Marian Vanghelie
Publicat: 28/10/2020, 16:24

Marian Vanghelie  deschide lista Partidului Ecologist Român în circumscripţia Călăraşi pentru Camera Deputaţilor

Decizia a fost luată astăzi de Tribunalul Călărași care a admis contestația formulată de conducerea PER împotriva Deciziei 16 adoptată de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 12 Călăraşi, dispunând anularea acesteia.

Preşedintele PER a confirmat pentru Agerpres  că partidul din care face parte Marian Vanghelie se află printre cele 12 formațiuni ale platformei PER, subliniind decizia Tribunalului Călărași.

“Da, este pe platforma PER cu partidul domniei sale – PSDI (Partidul Social Democrat Independent) care face parte din cele 12 partide şi dânsul are Colegiul la deputaţi la Călăraşi, unde deschide lista. A existat o contestaţie, dar s-a câştigat în instanţă”, a precizat Dănuţ Pop, preşedintele PER, potrivit Agerpres.

12 formaţiuni politice şi ONG-uri candidează la alegerile parlamentare din partea platformei comune PER

El a arătat că pe platforma comună a PER candidează la alegerile parlamentare 12 formaţiuni politice şi ONG-uri, între acestea fiind Partidul Republican, Partidul Social Democrat Independent, Alternativa pentru Demnitatea Naţională, PNŢCD.

Fost primar al Sectorului 5 în perioada 2000-2015, Vanghelie (52 de ani) a candidat la alegerile locale din 27 septembrie, candidând fără succes (locul 4 cu 12,18%), din partea PSDI, tot pentru Primăria Sectorului 5.

Partidului Ecologist Român (PER)a purtat negocieri intense cu senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, Cătălin Rădulescu, deputatul exclus recent din PSD și Marian Vanghelie

Vanghelie nu este singurul politician care încearcă să câștige o funcție în Parlament cu ajutorul Partidului Ecologist.

Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu si Cătălin Rădulescu, foști membri PSD, ocupă și ei primele locuri pe listele de candidaţi ale Partidului Ecologist Român pentru Senat şi Camera Deputaţilor, plecați recent din PSD, după ce nu s-au mai regăsit pe liste.

Parlamentarul Cătălin Rădulescu, zis ”Mitralieră”, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook că s-a înscris, alături de Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, în Partidul Ecologist Român și va candida la alegerile parlamentare 2020, pentru un nou mandat de deputat în județul Argeș.

Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).