Marius Pașcan, PMP, după ce OMV Petrom a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate: „Un astfel de tupeu ar fi sancționat economic instantaneu într-o țară care se respectă și își apără cetățenii”

Marius Pașcan, PMP, după ce OMV Petrom a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate: „Un astfel de tupeu ar fi sancționat economic instantaneu într-o țară care se respectă și își apără cetățenii”
Sursa foto: Facebook/Partidul Mișcarea Populară
Publicat: 13/01/2023, 12:16

Marius Pașcan, prim-vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), spune, după ce grupul OMV Petrom a anunțat că nu intenționează să plătească așa-numita taxă de solidaritate impusă de Guvern, că atitudinea companiei este o dovadă de „tupeu”.

Acesta spune, printr-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii, că instituțiile statului nu iau, din păcate, atitudine în astfel de cazuri.

Redăm integral mesajul prim-vicepreședintelui PMP, Marius Pașcan:

„Deși are profituri de miliarde de euro din zăcămintele țării noastre, OMV susține că nu va plăti taxă de solidaritate în România, întrucât veniturile sale din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri a corporației. Compania va plăti, în schimb, 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria.

Un astfel de tupeu ar fi sancționat economic instantaneu într-o țară care se respectă și își apără cetățenii. La noi, câinii presei latră, rețelele social media urlă în pustiu, însă caravana hoției trece, netulburată de vreo instituție de forță a statului…

1) Este mai mult decât străveziu că, din Guvern, anumiți «strategi» au stabilit cu dedicație acest plafon de 75% care scutește de plată și protejează OMW, fiind în schimb bune de plată doar societățile statului român. Nu este o «eroare» tocmai întâmplătoare pentru că, dacă ar fi, s-ar corecta printr-un nou act normativ în procedură de urgență. Nu există însă oficial vreo preocupare în acest sens.

2) Vedeți vreo instituție gen DNA, Parchet General, vreun magistrat cu niște «mascați» să se autosesizeze și să debarce în regim de urgență pe la Guvern, căutând să identifice invitând la «subsemnatul» suspecții pentru care bugetul României este prejudiciat cu sute de milioane de euro?! Nici pomeneală, pensia specială funcționează de la tinerețe prin justiție, nu trebuie deranjată puterea, de ce să fie pus privilegiul în pericol?!

3) Vă întrebați pe unde zac letargic «serviciile» cărora li se măresc consecvent bugetele de funcționare, ce mai fac «ochii albaștri» și «timpanele dilatate» de fapt?! Poate veghează cum crește menta prin «câmpul tactic»…

4) Înțelegeți de ce-și permite Uniunea Europeană să ne țină pe la ușa Schengen, austriecii să ne dea flit iar, în ansamblu, să fim percepuți ca cetățeni de rang inferior?!

Dacă pricepeți acest caz de hoție școală la nivel de stat, veți înțelege și de ce, în mod fatalist, România a ajuns un «stat eșuat», compromis se pare iremediabil, insurmontabil, decăzut politic, culpabil, subminat chiar prin cei care îl conduc”.

OMV Petrom se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate în România

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat, joi, într-o informare către Bursa de Valori București privind indicatori operaționali-cheie ai Grupului pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2022, că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 186 publicată în data de 29 decembrie 2022, după ce autoritățile române au transpus regulamentul decis la nivel european.

Oficialii OMV Petrom argumentlază că Grupul are „sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

Conducerea Grupului OMV Petrom estimează că regulamentul UE, transpus în legislația românească la finalul anului trecut, nu s-ar aplica în cazul său, conform propriilor calcule.

Este vorba de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 186 din 29 decembrie 2022, care are la bază Regulamentul 1854/2022 al Uniunii Europene, care permite statelor membre să taxeze suplimentar companiile energetice care au realizat profituri excepționale, fără să impună însă un anumit prag.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii