Mesajul OMS pentru tinerii petrecăreți: ”Chiar e nevoie să mergeţi la petreceri?”

Mesajul OMS pentru tinerii petrecăreți: ”Chiar e nevoie să mergeţi la petreceri?”
Mesajul OMS pentru tinerii petrecăreți: ”Chiar e nevoie să mergeţi la petreceri?”
Publicat: 05/08/2020, 21:54
Actualizat: 06/04/2021, 14:45

Tinerii trebuie să-și reducă instinctele de a petrece pentru a ajuta la prevenirea unor noi focare ale bolii COVID-19, au declarat oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) miercuri.

Tinerii din unele țări au contribuit la reapariția coronavirusului, adunându-se din nou pentru petreceri, grătare și sărbători.

Chiar și la Geneva, unde își are sediul organismul global de sănătate al U.N., cabaretele și cluburile au fost închise săptămâna trecută, după dovezi că aproape jumătate din noile cazuri proveneau de acolo, potrivit Reuters.

Mesajul OMS pentru tinerii petrecăreți: ”Chiar e nevoie să mergeţi la petreceri?”

„Tinerii trebuie, de asemenea, să stie că au o responsabilitate”, a declarat șeful  OMS.

Tinerii au mai puține riscuri de a suferi o formă severă a bolii respiratorii decât părinții sau bunicii lor, dar proporția celor infectați cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani a crescut de trei ori în aproximativ cinci luni, arată datele OMS.

Ryan a spus că tinerii erau adesea reticenți în a da detaliile sau a dezvălui numele prietenilor care erau contacti. „Este greu, dar este necesar pentru a opri virusul”, a spus el.

Ziarele elvețiene au spus că într-un club de noapte din Zurich din care au apărut cazuri recent, participanții au dat nume false, inclusiv „Donald Duck”.

Pe lângă reducerea riscurilor pentru alții, responsabila tehnică a celulei OMS însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19, Maria Van Kerkhove, a spus că tinerii ar trebui să fie atenți, deoarece chiar și o versiune ușoară a bolii poate avea consecințe pe termen lung.

Tinerii nu sunt invincibili pentru efectele COVID-19, avertizează șeful OMS

Tinerii „nu sunt invincibili”, a subliniat luna trecută Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând că există dovezi tot mai mari că pacienții cu COVID-19 ușoară pot avea probleme de sănătate pe termen lung.

„Dovada sugerează că vârfurile cazurilor din unele țări sunt conduse în parte de tineri care nu se protejează în timpul verii”, a spus șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Am mai spus-o și o vom spune din nou: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infectați; tinerii pot muri; tinerii pot transmite virusul către alții”, a adăugat el.

Se întâmplă după ce dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat pentru Euronews din ce în ce mai mulți tineri europeni au fost pozitivi pentru COVID-19.