Ministrul de Externe al Republicii Coreea, invitat de România pentru a împărtăși experiențele cu privire la răspunsul Covid-19. României i se cere sprijinul pentru candidatul sud-coreean la conducerea OMC

Ministrul de Externe al Republicii Coreea, invitat de România pentru a împărtăși experiențele cu privire la răspunsul Covid-19.  României i se cere sprijinul pentru candidatul sud-coreean la conducerea OMC
Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Kang, Kyung-wha
Publicat: 10/09/2020, 15:10
Actualizat: 09/12/2020, 19:05

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Kang, Kyung-wha a participat la reuniunea anuală a diplomației românești care a avut loc în seara zilei de 8 septembrie, într-un format virtual, la invitația ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Lucian Aurescu.

În cadrul reuniunii, ministrul Kang, la cererea părții române, a împărtășit experiențele Republicii Coreea cu privire la răspunsul  COVID-19 și a ținut un discurs despre schimbarea mediului diplomatic de la izbucnirea COVID-19, precum și modalități de răspunsuri diplomatice.

Ministru de Externe al României, impresionat de metoda ROK

Ministrul Aurescu a explicat că ministrul Kang a fost invitat la reuniune deoarece a fost profund inspirat de politica și metoda Republicii Coreea în răspunsul la criza COVID-19. El a adăugat că a fost prima dată în aproximativ 10 ani când un ministru de Externe al unei țări asiatice să participe la o reuniune anuală a diplomației române, transmite  Ministerul de Externe al Coreei de Sud.

În ceea ce privește răspunsul Republicii Coreea la COVID-19, ministrul Kang a explicat că, în ciuda celui de-al doilea val recent care a început în zona metropolitană Seul, ROK este pe cale să aplatizeze această curbă.

Elemente cheie în răspunsul la Covid-19

Ministrul a subliniat că încrederea este ingredientul cheie în  răspunsul la criză si a diagnosticat  criza multilateralismului, care a servit drept fundament al păcii și prosperității internaționale în ultimele decenii, ca fiind expusă în continuare în situația actuală COVID-19.

În special, ministrul a explicat că, în actualul mediu global, Republica Coreea a răspuns situației în conformitate cu următoarele principii: credința în valorile fundamentale și principiile care ne definesc ca o democrație vibrantă și o economie de piață, precum deschidere și transparență; un domeniu extins de cooperare, bazat pe astfel de valori; o căutare a păcii și a co-prosperității; și angajamentul de a susține multilateralismul.

Republica Coreea, cât și România trebuie să joace roluri mai active în politica globală, din poziția unor țări cu putere medie, spune Kyung-wha

Ministrul a menționat că este necesar să fii realist și clar cu gândul la viitorul multilateralismului, că sunt necesare eforturi pentru reformarea Organizației Națiunilor Unite, o organizație internațională majoră și pentru a spori rolul Organizației Mondiale a Sănătății și că, în circumstanțele actuale ale conducerii globale în scădere, atât Coreea de Sud, cât și România trebuie să joace roluri mai active ca țări cu putere medie.

Partea română a întrebat despre perspectivele diplomației  după pandemia COVID-19, printre altele. Ministrul Kang a răspuns că, deocamdată, diplomația va continua să se desfășoare într-un mod care să beneficieze atât de diplomația virtuală, cât și de cea tradițională.

Parteneriat strategic cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări

Inaintea reuniunii anuale, miniștrii celor două țări au purtat o conversație telefonică și au discutat modalități de aprofundare a parteneriatului strategic cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări, precum și modalități de cooperare în domeniul răspunsului la COVID-19, cooperare de fond și cooperare pe scena internațională.

Cei doi miniștri au remarcat cu apreciere că cele două țări au lucrat împreună în diferite domenii de-a lungul celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și că relațiile bilaterale s-au înăsprit în fața actualei crize COVID-19 prin cooperare bilaterală în ceea ce privește materialele medicale, inclusiv truse de testare.

Coreea de Sud, singurul parteneriat din Asia care a stabilit un parteneriat strategic cu România

Ministrul Aurescu a subliniat că Centrul de Studii Coreene-ROK- reprezintă singurul parteneriat din Asia care a stabilit un parteneriat strategic cu România, a menționat că România consideră ROK un partener important de cooperare și și-a exprimat speranța pentru extinderea în continuare a investițiilor de către companiile coreene în România, inclusiv prin participarea la proiecte care implică infrastructuri de transport și centrale nucleare.

Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, candidat pentru directoratul general al OMC. României i se cere sprijinul pentru candidatul sud-coreean

Ministrul Kang a menționat că, în contextul crizei COVID-19, cooperarea economică strânsă dintre țări a devenit mai importantă. Ministrul a adăugat că ministrul Comerțului Yoo Myung-hee, care candidează la alegerile următorului Director General al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), are expertiza necesară pentru consolidarea OMC și poate juca un rol de legătură în dezvoltarea țării. A continuat să ceară o atenție specială  Guvernului român și sprijin pentru candidatul coreean.

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU