MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, Nelu Tătaru, despre medicii și pacienții infectați cu coronavirus în scenariul 4. Ce prevede noua Ordonanță militară

Redactor:
Gandul
MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, Nelu Tătaru, despre medicii și pacienții infectați cu coronavirus în scenariul 4. Ce prevede noua Ordonanță militară
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Sănătății a declarat  că Scenariul 4 se apropie și a propus ca medicii asimptomatici, dar înfectați cu coronavirus, să rămână în spitale și să trateze pacienții infectați cu coronavirus. De asemenea, a spus că intenționează să solicite prin intermediul ordonanței militare mai multe facilități  pentru unitățile sanitare și să se mărească personalul medical DSP-uri.

”Fiecare minister vine cu aportul său la aceste întâlniri. Noi, cei de la Ministerul Sănătății, am propus algoritmi de testare, să ducem la domiciliu cazurile ușoare și medii în Scenariu 4, care se apropie. Propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar sunt înfectați cu coronavirus, să rămână în spitale să trateze pacienții infectați cu coronavirus. Avem mai multe facilități pe care vrem să le cerem prin ordonanță și pentru unitățile sanitare, să se poată angaja fără concurs, să se poată mări organigramele la DSP-uri și alte aspecte care se pot face printr-o ordonanță militară”, a mai spus Nelu Tătaru la Realitatea PLUS.

Acesta a recunoscut că în noua ordonanță se pune problema să nu mai iasă din casă cei peste 65 de ani și cei care au alte boli asociate despre care se știe în acest moment că facilitează evoluția covid-19.

”Există și această propunere. În funcție de evoluția pandemiei în România, le vom pune în practică”, a declarat ministrul Sănătății.

Inchide