Noile reguli Covid-19 în Europa în fiecare țară. Multe implică reintroducerea măsurile de blocare inițiale

Noile reguli Covid-19 în Europa în fiecare țară. Multe implică reintroducerea măsurile de blocare inițiale
Noile reguli Covid-19 în Europa în fiecare țară. Multe implică reintroducerea măsurile de blocare inițiale
Publicat: 08/10/2020, 12:43
Actualizat: 08/10/2020, 12:50

Măsuri de combatere a focarelor de coronavirus sunt introduse în toată Europa. Multe implică reintroducerea restricțiilor care au fost ușurate după blocarea inițială.

Franța: Parisul va închide barurile

Toate barurile din Paris vor închide de la 6 octombrie timp de două săptămâni.

Dar restaurantele și barurile care servesc mâncare pot rămâne deschise până la ora 22:00. Cu toate acestea, vor trebui să pună în aplicare noi măsuri sanitare și să înregistreze datele de contact ale clienților.

Sălile de curs universitare din Capitală nu trebuie să fie mai mult de jumătate pline, iar munca de acasă trebuie să fie prioritară.

Săptămâna trecută barurile și restaurantele din 11 orașe, inclusiv Parisul, au primit ordin să închidă la ora 22:00. La Marsilia, au fost închise complet timp de 15 zile.

În toată Franța, întrunirile sunt limitate la 10 persoane, iar recepțiile de nuntă, petrecerile studenților și alte întâlniri organizate în locațiile angajate sunt interzise.

Masca sanitară este obligatorie în spațiile publice închise din toată Franța, în timp ce anumite zone au introdus reguli suplimentare.

În Paris și zonele înconjurătoare, acoperirile pentru față trebuie purtate în aer liber de către oricine are vârsta de peste 11 ani. Sute de alte municipalități din Franța au aceeași regulă, inclusiv Toulouse, Nisa, Lille și Lyon.

Ieri au fost raportate aproape 19 mii de infectări! Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon.

Franța, țară cu circa 65 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum aproape 654.000 de infectări și peste 32.400 de decese provocate de noul coronavirus.

Barurile din Paris, închide două săptămâni

Spania: Madrid din nou închis

Aproape cinci milioane de persoane au fost afectate de un nou blocaj în Capitală și nouă orașe din jur.

Oamenii își pot părăsi zona doar pentru a merge la serviciu, la școală sau pentru îngrijiri medicale. Adunările sociale în interior și în aer liber sunt limitate la șase persoane. Barurile și restaurantele trebuie să închidă până la ora 22:00. Împreună cu magazinele, au redus numărul de clienți care intră simultan.

Măsurile au fost impuse de guvernul central al Spaniei și împotrivite autorităților locale din Madrid.

Autoritățile din Spania au anunțat, marti, un nou bilanț negru al epidemiei de COVID-19: 11.988 de noi infecții diagnosticate, dintre care 5.187 (43%) raportate în zona Madridului.

Noile cazuri din regiunea Madrid reprezintă cea mai mare cifră de până acum, în acest al doilea val al epidemiei, potrivit publicației El Pais.

Măștile de față trebuie purtate de oricine cu vârsta peste șase ani pe toate formele de transport public și spațiile publice interioare.

Majoritatea regiunilor din Spania au implementat masca obligatorie și în aer liber.

Utilizarea obligatorie a acoperirii feței în zona Madrid

Olanda: restricții în marile orașe

Autoritățile olandeze au introdus noi măsuri începând cu 29 septembrie, după ce numărul infecțiilor zilnice a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei.

Oamenii sunt sfătuiți să poarte o mască în magazinele din marile orașe, iar restaurantele și barurile trebuie să închidă până la ora 22:00 în toată țara.

Companiile trebuie să înregistreze datele de contact ale clienților și este încurajat să lucreze de acasă. Adunările sociale din casele oamenilor nu trebuie să depășească trei persoane. Nu pot fi spectatori la evenimentele sportive.

Se așteaptă ca barurile, cafenelele și restaurantele olandeze să respecte distanțarea socială

Măsurile vor rămâne în vigoare cel puțin trei săptămâni.

Măsurile anterioare, cum ar fi purtarea măștilor în transportul public, vor continua să se aplice și ele. Autoritățile locale își pot pune în aplicare propriile măsuri suplimentare.

Olanda a raportat pe 29 septembroe 3.011 noi cazuri de coronavirus, un record zilnic, deoarece a impus noi măsuri pentru combaterea unui al doilea val de infecții, au arătat datele publicate de Institutul Național pentru Sănătate (RIVM).

Germania: noi reguli pentru sosirile din țările cu risc ridicat

Interzicerea adunărilor mari în Germania – precum festivaluri publice, evenimente sportive cu spectatori și concerte – a fost extinsă până la sfârșitul anului în zonele cu rate de infecție ridicate.

Testarea pe aeroporturi a fost obligatorie pentru persoanele care sosesc din țări cu risc ridicat. Dar, din 30 septembrie, acei călători au trebuit să se autoizoleze timp de 14 zile.

Persoanele care nu poartă măști pentru față în magazine sau în mijloacele de transport în comun se aplică o amendă minimă de 50 de euro (46 GBP).

Autoritățile germane au convenit să introducă măsuri suplimentare în regiunile în care rata infecțiilor este mare. Adunările publice vor fi limitate la 50 de persoane și private la 25. Persoanele care nu lasă informațiile corecte de identitate la restaurante și baruri vor fi amendate.

În Berlin, care se numără printre regiunile cu cea mai puternică creștere a infecțiilor, restaurantele și barurile vor trebui să închidă la ora 23:00 din 10 octombrie. Petreceri și adunări private vor fi limitate la 10. Afară și noaptea doar cinci persoane sau membri ai a două gospodării vor avea voie să se adune.

Germania a înregistrat peste 4.000 de cazuri de coronavirus într-o perioadă de 24 de ore, a anunțat joi Institutul Robert Koch.

Testarea pe aeroporturile germane este obligatorie pentru toți călătorii care sosesc din țări cu risc ridicat

Italia: măști de față obligatorii în aer liber

Distanțarea socială strictă și purtarea obligatorie a măștilor faciale sunt în vigoare în muzeele și galeriile din Italia

Italia a făcut obligatorie purtarea măștilor de față în spațiile exterioare din întreaga țară, în încercarea de a opri  răspândirea virusului.

De asemenea, italienii trebuie să poarte măști în interior, peste tot, cu excepția caselor private.

În școli, măștile faciale sunt obligatorii pentru toți copiii cu vârsta peste șase ani când se deplasează prin clădirea școlii.

Toate locurile de dans și cluburile de noapte au fost închise.

Italia a înregistrat cel puțin 3.678 de noi cazuri de coronavirus – cea mai mare creștere zilnică din ultimele cinci luni.

Danemarca: Barurile trebuie să închidă devreme

Danemarca a fost una dintre primele țări din Europa care a redeschis școlile în aprilie.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii august, numărul cazurilor a început să crească brusc.

Guvernul a răspuns prin obligarea măștilor faciale la transportul public.

În Copenhaga și zonele înconjurătoare – care au înregistrat o creștere a numărului de cazuri – barurile, restaurantele și cluburile de noapte trebuie să închidă acum la ora 22:00.

Petrecerile private și adunările precum nunțile trebuie să se încheie în același timp, iar măștile trebuie purtate în restaurante, baruri și cafenele.

Danemarca a înregistrat pe 19 septembrie cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus de când a izbucnit pandemia în martie, depășind vârful din aprilie al țării.

Potrivit cifrelor publicate de agenția de boli infecțioase SSI a țării, țara a înregistrat 589 de cazuri noi, depășind un record anterior de 473 stabilit pe 3 aprilie.

Belgia: Fanii fotbalului se întorc

În capitala belgiană, Bruxelles, purtarea unei măști de față nu mai este obligatorie în toate zonele publice, de la 1 octombrie.

Cu toate acestea, masca sanitară este încă „foarte recomandată” în locurile în care o distanță de 1,5 m nu poate fi garantată.

O redeschidere precaută a început în Belgia la începutul lunii mai

Cu toate acestea, au fost introduse alte măsuri noi la Bruxelles: cafenelele și barurile trebuie să închidă până la ora 23:00 și alte afaceri care vând mâncare și băuturi până la ora 22:00. Aceste măsuri sunt acum extinse la restul țării.

Consumul pe piețele stradale este interzis.

Cel mult patru persoane au voie să se adune în jurul mesei într-un bar și doar patru persoane sunt permise într-un balon social.

Cluburile de noapte rămân închise și nu sunt permise evenimente majore, cum ar fi festivalurile.

Fanii fotbalului au voie să se întoarcă pe stadioane, dar numai la o fracțiune de capacitate și trebuie să poarte măști.

Portugalia: adunări mai mici

Pe măsură ce elevii se întorc la școală și unii muncitori se întorc la birourile lor, au fost instituite noi restricții începând cu 15 septembrie.

Acestea includ închiderea unităților comerciale până la ora 23:00 și limitarea întrunirilor la maximum 10 persoane.

Republica Irlanda: nu există restaurante interioare în Dublin

În capitala Dublin, restaurantul interior a fost interzis pe 19 septembrie timp de trei săptămâni și toate călătoriile neesențiale au fost descurajate, după o creștere a cazurilor recente.

Vizitele sociale la casele din Irlanda, atât în interior, cât și în exterior, sunt limitate la șase vizitatori din cel mult trei gospodării.

Adunările în aer liber sunt limitate la 15 persoane.

Celor cu vârsta peste 70 de ani li se cere din nou să rămână acasă cât mai mult posibil, iar oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

Au existat, de asemenea, o serie de blocaje locale.

 România – Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol din capitală se închid

După ce România a înregistrat un val de peste 2.000 de îmbolnăviri pe zi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții pentru a încerca prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol din capitală se închid începând de miercuri, iar purtarea măștilor devine obligatorie între orele 7.45-21.15 în zona școlilor, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Bucureștiul și alte 22 de județe au avut, în ultima săptămână, o rată de infectare de peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori, potrivit datelor săptămânale ale Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Suedia: măsurile de blocare nu sunt impuse

Nu a existat nicio blocare în Suedia, dar, în conformitate cu sfaturile guvernului, majoritatea oamenilor au respectat distanțarea socială voluntară și au început să lucreze de acasă acolo unde a fost posibil.

Țara a interzis adunările de peste 50 de persoane și a îndemnat persoanele peste 70 de ani să se autoizoleze – dar magazinele, barurile, restaurantele și sălile de sport au rămas deschise.

Numărul de noi infecții crește din nou, dar nu la fel de brusc ca în alte părți ale Europei.

Autoritățile nu au exclus restricțiile viitoare, dar pentru moment afacerile rămân deschise, iar măștile nu sunt recomandate.

Nu a existat nicio blocare în Suedia, dar, în conformitate cu sfaturile guvernului, majoritatea oamenilor au respectat distanțarea socială voluntară și au început să lucreze de acasă acolo unde a fost posibil.

Țara a interzis adunările de peste 50 de persoane și a îndemnat persoanele peste 70 de ani să se autoizoleze – dar magazinele, barurile, restaurantele și sălile de sport au rămas deschise.

Numărul de noi infecții crește din nou, dar nu la fel de brusc ca în alte părți ale Europei.

Autoritățile nu au exclus restricțiile viitoare, dar pentru moment afacerile rămân deschise, iar măștile nu sunt recomandate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?