Nu este o eroare! Câți lei costă un buchet cu 11 TRANDAFIRI în Kaufland București

Nu este o eroare! Câți lei costă un buchet cu 11 TRANDAFIRI în Kaufland București
Publicat: 07/03/2024, 17:31

Un cadou simplu, dar emoționant de 8 martie pentru femeile din viața noastră – cu care nu avem cum să dăm greș – este un buchet generos de trandafiri. Gândul a aflat cât costă un buchet de 11 trandafiri în magazinele Kaufland București. Prețul este unul uimitor. Iată cât costă un buchet de flori de 8 martie 2024!

Tarabele pline cu flori au invadat piețele și magazinele din întreaga țară. Românii  cumpără acum cadouri pentru femeile speciale din viața lor. Chiar dacă prețurile au crescut în mod semnificativ în ultimii ani, nimeni nu renunță la tradiția de a oferi aceste simboluri care marchează sosirea primăverii.

În fiecare an de 8 martie, românii le cumpără cadouri și flori femeilor și fetelor importante din viața lor. Anul acesta, comercianții au încercat să se întreacă în oferte, ca să atragă cumpărători. Este și cazul lanțului de magazine Kaufland. Magazinele din Capitală au scos la raft o ofertă de nerefuzat. Nu este o eroare! Un buchet de 11 trandafiri costă doar 23 de lei.

Care este semnificația zilei de 8 martie

8 martie este sărbătorită la nivel global ca sărbătoarea internațională a femeii. Martie este prima lună de primăvară, când natura renaște și lumina soarelui începe să ne încălzească sufletele. Dacă evenimentul are loc la un nou început al anului, semnificația acestuia este legată de lupta femeilor pentru drepturi. În țările din fostul bloc sovietic, acesta a devenit apoi o sărbătoare a mamelor.

Adunarea Generală a ONU a declarat Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională în 1977. Din 1910, Internaționala Socialistă s-a reunit la Copenhaga pentru a stabili o sărbătoare a femeilor recunoscută internațional, dar nu a stabilit o zi exactă. Deși 8 martie a fost stabilită ca Ziua Internațională a Femeii după Primul Război Mondial, emanciparea femeilor nu a fost finalizată.

Femeile au continuat să lupte pentru drepturi egale, inclusiv dreptul de a vota. Desemnarea Anului Internațional al Femeilor de către ONU în 1975 și declararea Deceniului ONU pentru condiția femeii din 1976 până în 1985 au fost următoarele etape în instituirea unei zile dedicate femeii.

În 1908, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai mari și dreptul la vot. În 1909, Partidul Socialist din America a declarat că 28 februarie este Ziua Internațională a Femeii.

În 1910, la Conferința Muncitoarelor de la Copenhaga, la care au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a decis că Ziua Femeii ar trebui să fie sărbătorită în aceeași zi pe tot globul. Cu toate acestea, abia în 1913 a fost stabilită data de 8 martie.

Majoritatea țărilor din Europa și din Statele Unite sărbătoresc Ziua femeii așa cum o simt, după ce a fost recunoscută ca sărbătoare internațională în 1977. 8 martie este Ziua Femeilor Militante pe plan internațional, în memoria celor care au luptat pentru drepturile femeilor, cum ar fi dreptul de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, dreptul la divorț, dreptul la asistență medicală și dreptul la contracepție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple