Prima pagină » Diverse » Nutriționistul Mihaela Bilic SEMNALEAZĂ pericolul din murături: „E important de precizat”

Nutriționistul Mihaela Bilic SEMNALEAZĂ pericolul din murături: „E important de precizat”

Nutriționistul Mihaela Bilic SEMNALEAZĂ pericolul din murături: „E important de precizat”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic (Sursa FOTO: Facebook/ Mihaela Bilic)

E sezonul de pus murături, iar Mihaela Bilic spune când sunt aceste produse periculoase și mai ales pentru cine. Ea spune că murăturile sunt bune oricând, dar mai ales iarna, deoarece oferă organismului vitamina C de care are nevoie.

Deși murăturile pot fi periculoase pentru unele persoane, Mihaela Bilic le recomandă cu încredere. Ele ascund un pericol semnificativ, în special pentru cei care au boli cardiace sau tensiunea. Atunci când vorbește despre beneficiile consumului de murături, Mihaela Bilic spune că sarea poate provoca probleme grave de sănătate, așa că celor care au anumite afecțiuni li se recomandă să le reducă sau să le evite.

În special în timpul sezonului rece, murăturile sunt uimitoare. Asigură necesarul de vitamina C și este o sursă ideală de vitamina C. Puteți să le puneți în saramură, deoarece sunt probiotice care fermentează lactația.

„Recomand gogonelele, castraveciorii și varza murată. Pot fi consumate ca porții de legume sau ca salată. Este esențial ca persoanele cu hipertensiune sau probleme cardiace să se asigure că consumul de sare este excesiv. Cei care sunt conștienți de aceste probleme ar trebui să fie mai atenți la cantitatea de alimente pe care le consumă”, spune Bilic.

În plus, Mihaela Bilic a dezvăluit pentru fanatik.ro că murăturile nu prezintă nicio altă problemă, deoarece sunt lipsite de calorii.

Nutriționiștii nu sunt de acord cu fructele confiate; mai degrabă, iarna, fructele confiate sunt un alt preparat popular. Deoarece consumăm mai multe fructe din import în sezonul rece, mulți oameni aleg să păstreze fructele dulci uscate din natură. Mihaela Bilic distinge fructele confiate de fructele uscate. Cu alte cuvinte, „confiat” este un termen care se referă la fructele uscate care au fost fierte în zahăr. Conform nutriționiștilor, cea mai bună opțiune este să le uscați. Există mere, prune și caise. De asemenea, atunci când sunt deshidratate, sunt o opțiune excelentă pentru ronțăit, deoarece sunt puține calorii și sunt bune pentru a ne menține în formă.

Deoarece fructele confiate înseamnă fructe fierte în zahăr, prefer fructele uscate mai degrabă decât confiate. În ceea ce privește fructele, cel mai bine este să le uscăm pur și simplu, fără zahăr.

Recomandarea video

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Directorul general de la JPMorgan avertizează că slăbiciunea Europei ar putea afecta economia americană
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Fosilele de Anaconda arată de ce sunt acești șerpi atât de mari