O echipă de poliţişti italieni, atacată cu brutalitate de un singur român. Ce spun oamenii legii

O echipă de poliţişti italieni, atacată cu brutalitate de un singur român. Ce spun oamenii legii
Publicat: 23/04/2021, 22:08
Actualizat: 23/04/2021, 22:10

Un tânăr român a bătut de unul singur patru polițiști italieni și un al cincilea bărbat care a intervenit într-o dispută. Incidentul a avut loc în gara localității italiene Minturno.

Un român a bătut patru polițiști italieni

O echipă de poliţişti italieni a fost trimisă să intervină în gara Minturno după ce un cetăţean italian anunţase că un grup de trei infractori români au comis o înşelăciune într-un tren oprit în staţie. La vederea poliţiştilor, doi dintre cei trei români s-au făcut nevăzuţi, însă cel de-al treilea a rămas pe loc şi i-a atacat cu brutalitate pe oamenii legii care veniseră să-l legitimeze, notează Libero Quotidiano.

De unul singur, românul în vârstă de 21 de ani i-a bătut pe cei patru, iar unul dintre polițiști a avut nevoie de cinci copci.

Buzele mele sunt despicate şi foarte umflate

„Există un status quo pentru cei care poartă uniforme şi care au obligaţia de a pune în aplicare legea. Dar cum să răspunzi celor care folosesc violenţa împotriva ta, reprezentant al forţelor de ordine? Cu siguranţă cu forţă, cu forţa care ne-a fost recunoscută, dar pe care nu ni se permite să o folosim, cu justificarea apărării legitime. Trebuie să mulţumim politicii şi instituţiilor pentru că patru poliţişti au ajuns la spital”, a punctat el. Însă cei mai afectaţi au fost cei patru poliţişti, scrie ADN Kronos.

„Sunt într-o formă cam proastă, buzele mele sunt despicate şi foarte umflate, după ce am primit un pumn în faţă, dar per total sunt destul de bine”, a mărturisit Emilio Maddaloni, unul dintre cei patru poliţişti care au ajuns în spital în urma bătăii încasate de la român.

Emilio Maddaloni a povestit şi filmul evenimentelor.

„Era ora 7.30 dimineaţa şi am intervenit la o caz de extorcare, raportat de o persoană în vârstă, dar am fost blocaţi de cei trei băieţi. Doi au fugit, iar al treilea a fost cel mai violent. După ce am fost loviţi de multe ori, am reuşit să-l apucăm de mâini şi picioare şi să-l blocăm. Noi nu folosim tehnicile poliţiei americane, nu avem în dotare pistoale cu electroşoc sau altceva”, a mai spus Maddaloni.