OMS avertizează cu privire la serviciile de stomatologie: ”Apa, folosită pentru curățarea dinților şi îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor ar putea răspândi virusul COVID-19”

OMS avertizează cu privire la serviciile de stomatologie: ”Apa, folosită pentru curățarea dinților şi îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor ar putea răspândi virusul COVID-19”
Publicat: 15/08/2020, 09:13
Actualizat: 06/04/2021, 14:44

Organizația Mondială a Sănătăţii recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog! Curăţarea dinţilor cu jet de aer sau apă şi îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilorar putea răspândi virusul COVID-19, spun experţii, însă, momentan nu există date suficiente pentru a stabili care este riscul real de transmitere.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor la medicul stomatolog, pentru controalele de rutină.

Specialiștii atrag atenţia şi spun că toate măsurile de protecţie împotriva noului coronavirus au fost luate. Mai mult decât atât ei susţin că vizitele pot fi amânate dacă nu este ceva grav.

Medic Bilal Takouzli: ”Recomandarea este să nu amânăm pentru că cu cât amânăm mai mult cu atât va fi mai rău”

Medicul Bilal Takouzli a explicat, în direct pe B1 TV „putem să ne limităm, adică să nu mergem la acele consultații o dată la 6 luni, acelea pot fi amânate. În momentul în care avem probleme mai grave, recomandarea este să nu amânăm pentru că cu cât amânăm mai mult cu atât va fi mai rău”.

Medic Bilal Takouzli

Medicii cabinetelor stomatologice spun că toate măsurile sunt luate

Pacienții sunt echipati de la intrarea în cabinet cu halat, bonetă, mască, botoși. Există niște soluții speciale cu care dânșii se clătesc înainte să ne apucăm de tratament și apoi după ce am terminat tratamentul se igienizează, se sterilizează suprafețele și aerul, bineînțeles, cu lămpi cu ultraviolete”, a explicat medicul stomatolog Bilal Takouzli.