(P) Adio plictiseală! 15 idei de activități pentru luna ianuarie

(P) Adio plictiseală! 15 idei de activități pentru luna ianuarie
Publicat: 30/12/2022, 14:30
Actualizat: 05/01/2023, 18:07

Ianuarie nu este chiar cea mai populară lună de iarnă. În decembrie sunt sărbătorile, în februarie ai alt moral pentru că știi că mai este puțin până la primăvară, dar în ianuarie parcă nu sunt prea multe bucurii.

Ei bine, starea de spirit ți-o creezi doar tu. Orice lună poate avea farmecul ei dacă te distrezi sau faci ceva interesant, iar mai jos îți propunem 15 activități prin care îi spui „adio” plictiselii:

Ai grijă de păsările de afară. Ianuarie este cea mai friguroasă lună a anului, iar păsările suferă pentru că nu mai găsesc mâncare, iar apa este înghețată. Pune zilnic pe pervazul ferestrei niște semințe și un castron cu apă. Ar fi un gest frumos.

Citește măcar o carte. Începe anul cu hrană pentru suflet. „Bifează” măcar o carte, dacă nu ai mai mult timp la dispoziție. Așa cum „pofta vine mâncând”, și dragostea pentru lectură poate fi activată de numai câteva pagini citite.

Ieși afară la zăpadă. Clima s-a schimbat în ultimii ani, astfel că zăpada a devenit o raritate în sudul țării. Ninge, de obicei, doar în ianuarie. Nu rata ocazia de a face oameni de zăpadă și de a începe o bătaie cu bulgări. Dacă nu este zăpadă în zona ta, mergi la munte.

Vizitează muzee. Acolo poți vedea lucruri interesante și poți afla informații pe care nu le cunoșteai despre domenii care te pasionează. Dacă nu ai un hobby anume, fă o listă cu muzeele din oraș și ia-le la rând.

Profită de reduceri. Ianuarie nu este luna cadourilor, dar este luna reducerilor. Mulți comercianți taie prețurile produselor pe care nu au reușit să le vândă în decembrie, iar tu poți beneficia de promoții dacă ți-au mai rămas bani după sărbători.

Adoptă un animal de casă. Un animal de casă alungă cu siguranță plictiseala. Dacă nu vrei să scoți un cățeluș afară în fiecare zi, poți salva viața unei pisici care stă doar în casă și îți umple sufletul de bucurie cu stilul ei jucăuș.

Implică-te în acte de caritate. Sunt tot timpul oameni care au nevoie de ajutor. Când este ger afară, persoanele fără adăpost trec prin momente dificile. Le poți ajuta ca voluntar într-un adăpost sau donând alimente către centrele care găzduiesc oameni ai străzii în această perioadă.

Perfecționează-te în patiserie. Experții în încălzirea locuinței recomandă ca în luna ianuarie să fie folosit intens cuptorul. Este momentul ideal să te specializezi în patiserie: coace biscuiți, plăcinte, checuri, tarte, toate dau savoare iernii.

Organizează seri de film. Cheamă-ți prietenii vineri sau sâmbătă seara la un maraton de filme. Grație platformelor de streaming, oricine poate amenaja acum un cinematograf la el acasă. Vorbiți ca fiecare să aducă ceva de ronțăit sau de băut.

Vezi ce jocuri au mai apărut. Intră pe internet și vezi ce jocuri noi au mai apărut. Provoacă-ți prietenii la un shooter sau joacă împotriva unor oponenți pe care nu îi cunoști. Dacă îți place adrenalina, încearcă un casino VIP program pentru a te simți ca un star.

Confecționează păpuși. Tot în sfera creativității se află și îndeletnicirea fabricării artizanale a păpușilor. Ai nevoie doar de niște haine vechi, nasturi pentru ochi, ac și ață de diverse culori. Dă frâu liber imaginației și botează fiecare păpușă.

Scrie o poveste. Pentru ca totul să fie și mai interesant pentru copii, scrie o poveste ale cărei personaje să fie tocmai păpușile pe care le-ai creat. O poți face interactivă, dând posibilitatea ascultătorilor sau aleagă din mai multe variante în momente cheie.

Pictează pe sticlă. Pictura este o activitate relaxantă, în care îți transpui personalitatea prin intermediul operei de artă. O formă deosebită este pictura pe sticlă, tablourile realizate pe acest suport fiind la mare căutare.

Vizitează un oraș nou. Această lună este ideală pentru city break-uri. Propune-ți ca în fiecare weekend să vizitezi un oraș din țară în care nu ai mai fost, unde poți ajunge cu mașina în 4-5 ore.

Pune pe hârtie planuri pentru noul an. De obicei se fac rezoluții pentru noul an de Revelion, dar atunci ești foarte entuziasmat și poate realismul nu e punctul tău forte. În ianuarie exaltarea a trecut, iar planurile puse pe hârtie au altă șansă de reușită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican