(P) Cele mai îndrăgite și populare rase de câini

(P) Cele mai îndrăgite și populare rase de câini
Publicat: 14/05/2024, 11:51

Cățeii sunt animale de companie excelente. Există o mare diversitate de rase, unele fiind rezultate din diverse încrucișări. Există căței mari, de pază, dar există și rase mai mici, numai bune pentru companie. Cert este că vechea zicală conform căreia câinele este cel mai bun prieten al omului pare-se că e adevărată. În acest articol îmi propun să trec în revistă cele mai populare și mai îndrăgite rase de câini, iar dacă vrei să-ți iei și tu un companion canin, atunci poate ideile de mai jos te vor ajuta să alegi mai bine.

Golden Retriever

Chiar dacă este un câine de talie mare, nu trebuie să te lași indus în eroare, deoarece Golden Retriverii sunt căței foarte blânzi, numai buni pentru familiile cu copii mici sau pentru persoanele mai în vârstă, de exemplu.

La vârsta de adult, un Golden Retriever cântărește undeva între 25 și 35 de kg. Au o blană lungă, moale, de culoare galbenă sau aurie, iar urechile sunt mari.

De ce ți-ai lua un Golden Retriever? Sunt câini extrem de iubitori, calmi și care se adaptează foarte bine în orice mediu. Sunt protectori atât cu copiii mici dar și cu alte animale pe care le ai prin casă, deci nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere.

Speranța de viață a unui Golden Retriever este de aproximativ 10 până la 12 ani. Ai nevoie de ceva spațiu, deci nu sunt tocmai potriviți pentru apartamente mici sau garsoniere.

Pug

Cățeii Pug mai sunt cunoscuți în România și sub denumirea de „mops”, iar de aici se crează și o ușoară confuzie.

Vei recunoaște imediat această rasă de câine. Aparent, se aseamănă foarte mult cu un bulldog francez, însă există multe semne de diferență. Acești câini Pug au fața ridată și un bot turtit. Faptul că au nasul turtit și fața aplatizată le poate crea uneori dificultăți de respirație, însă nu trebuie să te panichezi, fiindcă e ceva complet normal la această rasă.

Au o greutate medie de 7-8 kg, iar speranța de viață este ceva mai mare, atingând până la 15 ani.

Sunt ceva mai puțin activi și preferă zonele mai restrânse. Pug-ii sunt însă companioni excelenți chiar și pentru familiile cu copii, deoarece se atașează repede și manifestă un comportament afectiv. Le place să fie răsfățați cu anumite recompense.

Fiind o rasă de câini atât de populară, îi vei întâlni atât în filme, desene animate sau chiar la sloturi video precum The Dog House, joc care este disponibil acum pe aproape toate site-urile de casino online România.

Yorkshire Terrier

Acești câini sunt foarte populari și în România. Sunti căței de talie mică și există și o variație a acestei rase, hibridul Yorkshire Terrier Toy, căței care au o lungime de aproximativ 20 cm.

Sunt așadar căței mici, dar care au nevoie de îngrijire multă. Blana este una lungă șise încâlcește destul de ușor, motiv pentru care necesită periere frecventă. Și la hrană sunt pretențioși acești căței, motiv pentru care este recomandat să-i obișnuiești de mici doar cu boabe sau hrană umedă și să nu le oferi hrană umană.

În ciuda faptului că sunt căței mici, au un comportament extrem de protectiv. Nu se vor da în spate să latre la câini mult mai mari doar din dorința de a-și proteja stăpânii. Speranța de viață a unui Yorkie este de 10 ani.

Bichon

Conform unor statistici, bichonul este rasa de câine cu cea mai mare răspândire în România, deci sunt slabe șansele să nu fi văzut pe stradă vreun bichon.

Bichonii sunt de mai multe feluri, printre care havanezi și maltezi. Cert este că sunt căței de mici dimensiuni, de aproximativ 25-35 cm, au părul lung și moale și o personalitate foarte jucăușă.

Dacă vrei un cățel de mici dimensiuni, ideal pentru familii, ar fi o idee excelentă să te orientezi deci către această rasă. Îngrijirea lor nu este una deosebită, trebuie doar tunși la intervale regulate și mai ales înainte de sezonul cald.

Hrana este cea uscată sau umedă, după preferințe. Sunt căței foarte energici, deci ia în considerare faptul că trebuie să-ți faci timp să-i scoți zilnic în aer liber.

Beagle

Cățeii din rasa Beagle sunt ușor de recunoscut. Sunt căței de aproximativ 40-50 cm, sunt relativ lungi, deci nu au un corp compact.

Îi vei remarca imediat prin culoarea blănii, portocalie și cu nuanțe de alb. Totodată, un semn distinctiv al acestei rase este acela că are urechi mari și lungi. De ce? În trecut, cățeii beagle erau folosiți la vânătoare, luând urma vânatului.

Un aspect mai puțin amuzant al acestei rase este că beagle-ii sunt seduși de mirosuri. Nu trebuie să te miri dacă prinde un miros și apoi îl urmează fără să te mai asculte, deoarece este o remanentă din perioada în care adulmecau prada vânătorilor.

Sunt căței prietenoși, se pot integra rapid în orice mediu și poți să-ți iei un Beagle inclusiv dacă locuiești la apartament, deoarece se va acomoda fără probleme.

Amstaff

Amstaff este un câine de talie medie care provine dintr-o încrucișare de rase, respectiv Terrier și Bulldog. Are o constituție solidă, mușchii sunt foarte bine conturați, iar urechile sunt mici și ascuțite.

Chiar dacă pare poate un câine de luptă, Amstafful poate să se integreze excelent și într-o familie cu copii, fiindcă se atașează de stăpâni și manifestă un comportament protector.

Dacă alegi un câine Amstaff, este foarte important să iei în calcul și dresajul, chiar de la o vârstă mică, deoarece nu vrei să ai probleme cu un câine din această rasă. Din fericire, se dresează destul de ușor, mai ales dacă folosești recompense. Speranța lor de viață este de până la 13-14 ani, deci una destul de ridicată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă s-a căsătorit cu un austriac pe care-l credea bogat. Însă bărbatul avea un...
Momentele pe care Pepe și Yasmina nu le vor uita niciodată. Primele imagini cu mirii!
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Orașele din țară în care românii vor să locuiască. Bucureștiul e abia pe locul 7
Sărbătoare în familia lui Pepe! Ce meniu le-au pregătit Pepe și Yasmine în decorul de...
Ce conține pâinea de 1 leu și 69 de bani de la Mega Image
ANIMAŢIE. Explozia de la Dedeman Botoşani, produsă în timp ce se monta o centrală termică....
Femeia din Buzău care și-a îngropat copilul de viu: 'N-am putut să stau cu durerea...
Florin Salam a fost internat la spital, din cauza unor „probleme de sănătate grave” Artistul...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Ai voie cu remorca pe autostradă? Reguli de respectat când tractezi o rulotă/remorcă
SUA au intrat în alertă: Rusia trimite un supersubmarin nuclear în Cuba
Ce RISCĂ bărbații care au MAI MULȚI copii?
INTERZIS în toate apartamentele din România. Legea a intrat deja în vigoare
Andreea Esca a trecut prin clipe cumplite. Fiul ei, dus de urgență la spital
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Julia este convinsă că fosta iubită a lui Gagea joacă teatru! Ce spune concurentul despre...
Cum au selectat Pepe și Yasmine persoanele care vor participa la nuntă: "Ne-a fost destul...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
Flacăra olimpică a pornit într-o traversare fără precedent a Atlanticului
×