Păreri PEFOC – un coș de fum construit profesionist îți poate salva viața! (P)

Păreri PEFOC - un coș de fum construit profesionist îți poate salva viața! (P)
Publicat: 30/11/2021, 13:44
Actualizat: 30/11/2021, 13:50

Un șemineu, o centrală pe lemne sau o sobă, încetează să mai funcționeze la paramentri normali, în mare parte, din cauza coșrilor de fum subdimensionate, improvizate sau construite pe cont propriu, fără ajutorul unui profesionist cu experiență! Într-un coș de fum sau burlan soba impropriu, fumul evadat în încăpere poate deveni extrem de periculos, mai ales din cauza toxicității care poate pune în pericol viața celor care ar trebui să doarmă liniștiți și în deplină siguranță.

Și pentru că știm cât de importantă este construcția unui sistem de evacuare cu ajutor specializat, am apelat la prietenii noștri de la PEFOC – meșteri sibieni cu peste două decenii de experiență în comercializarea și montajul profesional de șeminee și sisteme de evacuare premium. Aceștia ne vor ajuta să înțelegem motivele celor mai frecvente disfuncționalități ale unui coș de fum care îți pot pune în pericol integritatea căminului și chiar viața membrilor familiei tale.

Proiectarea greșită a structurii de evacuare a gazelor arse, reprezintă în sine, una dintre cele mai frecvente situații care determină probleme la nivelul coșului de fum. Indiferent dacă vorbim despre un coș montat la exterior sau la interior, contează foarte mult ca specialistul să identifice poziția optimă de amplasare, în funcție de arhitectura spațiului în care urmează să funcționeze șemineul.

Un alt motiv care va determina funcționarea sau nefucționarea unui coș de fum este redat de condițiile climatice externe precum, altitudinea, presiunea atmosferică, direcția vântului sau temperatura, factori care vor influența în mod direct calitatea tirajului. Spre exemplu, iarna, când este foarte frig afară, diferențele de temperatură dintre aerul cald expulzat și aerul rece de la exterior, favorizează tirajul și buna funcționare a coșului de fum, în timp ce, vremea ploioasă, cumulată cu scăderea presiunii atmosferice, va determina reale dificultăți procesului natural de evacuare al fumului.

Racordarea de la șemineu sau sobă, la coșul de fum al casei, reprezintă încă un factor decisiv ce poate influența randamentul acestuia. Pentru asigurarea unei funcționări optime și în deplină siguranță, specialiștii PEFOC recomandă utilizarea burlanelor din oțel pentru racordare sigură și facilă a sobelor și șemineelor, la coșurile de fum, casnice sau industriale. Tubulatura de evacuare este disponibilă pe diferite diametre și concepută special să reziste la temperaturi extreme, pentru o construcție ce rezistă o viață întreagă.

Indiferent de materialele utilizate sau de locația în care sunt amplasate, hornurile trebuie construite cât mai drept posibil, fără devieri, curburi sau înclinații prea mari. Mentenanța și curățarea lor trebuie efectuată periodic, folosindu-te de un kit curățare coș de fum, cel puțin o dată pe an sau apelând la suportul unui coșar autorizat, care îți va garanta o lucrare sigură, eliminând astfel pericole precum, intoxicațiile cu monoxid de carbon sau incendiile provocate de aprinderea accidentală a coșului de fum.

Așadar, dacă ești hotărât să-ți achiziționezi un șemineu calitativ, dar în același timp optezi și  pentru construcția corectă a coșului de fum, echipa PEFOC reprezintă opțiunea perfectă, atât din punct de vedere al soluțiilor de încălzire, cât și din punct de vedere al serviciilor asigurate de către profesioniști cu experiență dovedită de-a lungul a mii de proiecte livrate cu succes.

În plus, din stoc propriu și la prețuri mereu accesibile, pe site-ul oficial www.pefoc.ro ai la dispoziție mii de produse, accesorii și soluții dedicate universului fascinant al termicelor de calitate premium. Mai mult decât atât, pentru fiecare comandă de șemineu pe lemne, pe gaz sau focar peleți, semineu electric sau kit complet de evacuare a fumului în siguranță, beneficiezi de transport gratuit și în maximum 48H, oriunde te-ai afla în țară – simplu, comod, rapid și transparent!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
×