Premiile Radar de Media 2023 | Claudiu Dumitrache: ”Noul concept este un răspuns la necesitatea recunoașterii valorilor autentice în spațiul public”

Premiile Radar de Media 2023 | Claudiu Dumitrache: ”Noul concept este un răspuns la necesitatea recunoașterii valorilor autentice în spațiul public”
Simona Țăranu, Claudiu Dumitrache și Raluca Găină
Publicat: 14/11/2023, 18:20
Actualizat: 15/11/2023, 09:32

Premiile Radar de Media sunt premii media românești care se acordă prin votul publicului, din anul 2010, de publicația Radar de Media. Evenimentul, care se desfășoară de două ori pe an, a devenind unul dintre cele mai prestigioase ceremonii de premiere din țară.

Publicația Radar de Media a fost fondată în anul 2009, de către Dorin Huntai, după modelul relansării publicației americane Radar Online, fiind în prezent o sursă importantă pentru mass-media din România, cu peste 20 de milioane de vizite online.

În anul 2022, proiectul a fost preluat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache, fiind reconceptualizat. ”Noul concept este un răspuns la necesitatea recunoașterii valorilor autentice în spațiul public. Noi am format și Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței, care are menirea de a stabili premiile speciale denumite Myosotis, acordate pentru calitate, performanță și excelență în jurnalism, televiziune, cultură, sănătate, sport, știință, HoReCa și afaceri. Premiile Myosotis se acordă în cadrul Premiilor Radar de Media ca apreciere a sistemelor valorice într-un cadru organizat, în mod independent de orice autoritate, de orice curent de piață și consum, uniune de creație sau structură politică”, a precizat Claudiu Dumitrache.

Premiile speciale se acordă exclusiv pentru conținutul valoric

Premiile speciale se acordă exclusiv pentru conținutul valoric, rezultând un eveniment de consacrare a laureaților, de recunoașterea a muncii și talentului, contribuind la revitalizarea viziunilor culturale, antreprenoriale și științifice românești.

Vlad Ciurea, pe scena Premiilor Radar de Media, 2023

Primele Premii Myosotis, din anul 2022, au fost conferite unor personalități precum Eugen Doga, Marius Bodochi, Dan Negru, Fuego și Cătălin Botezatu, dar și televiziuii Trinitas, Uniunii Ziariștilor Profesionisiti din România, revistei Actualitatea Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, casei de discuri Electrecord, Societății Române de Radioifuziune, Școlii de Canto Art Music, Școlii Atlas, cotidianului Wall-Street.ro, ziarului Gândul, emisiunii Cronica Cârcotașilor, vinului Caii de la Letea și Hotelului Cișmigiu.

Eugen Doga, pe scena Premiilor Radar de Media, 2022

În cadrul ceremoniei de vară – Radar de Media Summer Gala – din 2023, Premiile Myosotis au mers către Televiziunea Română, Marius Bodochi și Maia Morgenstern, Daniel Jinga, Dan Negru, Flavius Teodosiu, Marian Almășan, Răzvan Dincă, Rotary Cişmigiu, Cătălin Botezatu, Adrian Artene, Agenția Națională de Știri Agerpres, Emax Real Estate Dubai, Hotel Moxy, Alexandru Florescu, Restaurant Cannoleria, Restaurant Korean Seoul, Balkon Resto Garden, Domeniile Cuza și la Radio România 3 Net Florian Pittiş.

Noul concept – promovarea culturii și valorilor autentice

Noul concept al Premiilor Radar de Media, acela în care se recunoaște într-un mod oficial și organizat meritocrația, s-a desăvârșit în cadrul ediției a XII-a, din 7 noiembrie 2023, când premiile speciale au fost ridicate de către somități culturale, medicale și jurnalistice, ca Felicia Filip, Vlad Ciurea, Constantin Dulcan, părintele Vasile Ioana, părintele Constatin Necula, Vasile Bănescu, Iuliana Marciuc, Dan Negru, Carmen Tănase, Dominique Simionescu, Teodora Marin, Adrian Artene, Cosmin Iulian Cîrstea, Aurelian Iftimiu (Agenția de Știri Basilica), Doctor Cezar, Cove, Eva Pavel, Cătălin Botezatu și Cristi Brancu.

De asemenea, tot în cadrul acestei ediții s-au conferit premii Televiziunii Române și Festivalului Internațional George Enescu, Sălii Luceafărul, Teatrului Elisabeta, hotelului JN Boutique Hotel, restaurantului Balkon Resto Garden, radio-ului Radio România 3 Net – Florian Pittiș și televiziunii Canal 33.

Printre personalitățile care au urcat pe scenă pentru a-și revendica premiile votate de public în cadrul Galei Premiilor Radar de Media din 7 noiembrie s-au numărat Teo Trandafir, Ilinca Vandici și Cătălin Măruță, dar și alte vedete de la Pro Tv, Kanal D, Digi 24 și Cinemaraton.

Vasile Bănescu, pe scena Premiilor Radar de Media, 2023

Evenimentul este organizat de Myosotis Media Group by Claudiu Dumitrache, sub egida Radar de Media, în parteneriat cu GMR Media by Raluca Mihaela Găină și Hashtag Production by Florența Marin.

Un loc de onoare îl au, în cadrul fiecărei ceremonii începand cu anul 2022, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Societatea Română de Radiodofuziune, Televiziunea Română, Agenția Națională de Știri Agerpres și Agenția de Știri Basilica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...