PRIMA CAMPANIE de informare publică ce aliniază comunicarea sistemului judiciar din România la practicile europene | „Oameni pentru justiţie. Justiţie pentru oameni”

PRIMA CAMPANIE de informare publică ce aliniază comunicarea sistemului judiciar din România la practicile europene | Oameni pentru justiţie. Justiţie pentru oameni
Țara în care pedofilii condamnați vor fi castrați prin metodă chirurgicală / Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 03/03/2023, 14:13
Actualizat: 03/03/2023, 14:27

Campania de informare publică și educație juridică „Oameni pentru justiţie. Justiţie pentru oameni”, lansată de Consiliul Superior al Magistraturii, s-a desfășurat până la data de 7 februarie 2023 și reprezintă primul demers de amploare în comunicare pentru sistemul judiciar.

Încă de la început, scopul campaniei a fost acela de a crește nivelul de încredere în sistemul judiciar, ca întreg, prin accesibilizarea acestuia în rândul cetățenilor.

Astfel, pentru a atinge rezultatele au fost folosite mai multe canale și metode de comunicare pentru livrarea unui mesaj coerent, unificat și eficient către public, potrivit juridice.ro.

Derulându-se pe o durată de nouă luni, campania a fost vizibilă în mod simultan atât la TV, cât și în mediul outdoor, radio și digital.

Cele trei spoturi TV „Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” au fost principalul pas de deschidere a comunicării dinspre sistemul judiciar către oameni, ca o invitație spre o cunoaștere mai profundă a acestuia, prin trimiterea către platforma justitiepentruoameni.ro.

„Este foarte important pentru noi ca fiecare cetățean să fie informat. Să știe cum, când și în ce manieră să apeleze la justiție pentru a-și apăra drepturile.

Campania „Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” reprezintă un pas important în această direcție”, a declarat Ioan Sas, reprezentant al societății civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Informații suplimentare privind obiectivele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

Valoarea totală a proiectului

Platforma justitiepentruoameni.ro aduce în același loc cele mai utile informații pentru a ajuta cetățenii să interacționeze mai ușor cu instituțiile care alcătuiesc sistemul judiciar din România.

Prezentarea lor, într-o formă concisă și ușor de parcurs, oferă fiecărui cetățean o imagine de ansamblu cu privire la rolul justiției în societate și la modalitățile de accesare a acesteia.

Campania de informare publică face parte din proiectul TAEJ – „Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, cod SIPOCA/MySMIS: 454/118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul a demarat la data de 5 septembrie 2018, pentru o perioadă totală de 58 de luni, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.

De asemenea, valoarea totală a proiectului este de 25.015.012 lei, din care 21.008.573,41 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.006.438,59 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor, potrivit Juridice.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Ce dietă ține Inna, pentru a se menține SEXY! Care sunt alimentele la care a...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Cum se simte acum Florin Piersic, la mai bine de o lună de la operație:...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Femeile care trebuie să evite pepenele roșu. Efectele sunt devastatoare
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Margot Wölk, degustătoarea mâncărurilor lui Hitler
×