Primul coronavirus uman. Un virusolog din Marea Britanie a descoperit coronavirusul uman în 1960. Dr. June Almeida a comparat particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puiilor

Primul coronavirus uman. Un virusolog din Marea Britanie a descoperit coronavirusul uman în 1960. Dr. June Almeida a comparat particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puiilor
June Almeida with her electron microscope at the Ontario Cancer Institute in Toronto in 1963. Sursă FOTO BBC
Publicat: 16/04/2020, 11:11
Actualizat: 06/04/2021, 14:50

Prima femeia care a descoperit coronavirusul a fost un virusolog din Marea Britanie. Dr. Almeida a identificat ceea ce a devenit cunoscut drept primul coronavirus uman. Descoperirea a fost publicată în British Medical Journal în 1965, deși anterior lucrarea a fost respinsă, fiind considerată „eronată”. Dr. Almeida a văzut de fapt particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puiilor.

Covid-19 este o boală nouă, dar este cauzată de un coronavirus de tipul identificat pentru prima dată de Dr. Almeida în 1964, la laboratorul ei din Spitalul St Thomas din Londra, treansmite BBC.

Virusologul s-a născut la June Hart în 1930 și a crescut într-o locuință de lângă Alexandra Park, în nord-estul orașului Glasgow.

Potrivit scriitorului în domeniul medical George Winter, de la Institutul de Cancer din Ontario, dr. Almeida și-a dezvoltat abilitățile deosebite cu un microscop electronic.

Ea a folosit o metodă care a analizat mai bine virusurile folosind anticorpii pentru a le agrega.

Domnul Winter a declarat pentru Drivetime, la BBC Radio Scoția, că talentele ei erau recunoscute în Marea Britanie și a fost recrutată în 1964 pentru a lucra la St Thomas’s Hospital Medical School din Londra, același spital care l-a tratat pe premierul Boris Johnson când suferea de Covid-19.

A început să colaboreze cu dr. David Tyrrell, care conducea cercetări la Salisbury, din Wiltshire.

Winter spune că dr. Tyrrell a studiat spălarea nazală cu ajutorul voluntarilor, iar echipa sa a descoperit există un potențial ca  să crească destul de multe virusuri comune asociate cu răceala.

Un eșantion, care a devenit cunoscut sub numele de B814, din spălările nazale ale unui elev de la un internat din Surrey în 1960.

Ei au descoperit că au fost capabili să transmită simptomelor de răceală comună voluntarilor, dar nu au fost capabili să-l crească în cultura de celule de rutină.

Cu toate acestea, studiile voluntare au demonstrat creșterea sa în culturile de organe, iar dr. Tyrrell s-a întrebat dacă poate fi văzut cu un microscop electronic.

Au trimis mostre lui June Almeida care a analizat particule de virus, pe care le-a descris ca fiind virusuri gripale, dar nu exact la fel.

Dr. June Almeida a identificat ceea ce a devenit cunoscut drept primul coronavirus uman

Domnul Winter spune că dr. Almeida a văzut de fapt particule asemănătoare în timp ce investiga hepatita de șoarece și bronșita infecțioasă a puiilor.

Cu toate acestea, el spune că lucrarea ei a fost respinsă „pentru că arbitrii au spus că imaginile pe care le-a produs sunt doar imagini eronate cu particule de virus gripal”.

Noua descoperire din tulpina B814 a fost redactată în British Medical Journal în 1965, iar primele fotografii cu ceea ce văzuse au fost publicate în Journal of General Virology doi ani mai târziu.

Potrivit domnului Winter, dr. Tyrrell și dr. Almeida, împreună cu prof. Tony Waterson, au fost oamenii responsabili de  la St Thomas’s, care l-au numit coronavirus din cauza coroanei sau a haloului care îl înconjura pe imaginea virală.

Ulterior, dr. Almeida a lucrat la Școala postuniversitară medicală din Londra, unde a primit un doctorat.

Și-a încheiat cariera la Wellcome Institute, unde a fost numită pe mai multe brevete în domeniul virusurilor imagistice.

După ce a părăsit Wellcome, dr. Almeida a devenit profesoară de yoga, dar a revenit la virologie într-un rol consultativ la sfârșitul anilor 1980, când a ajutat să facă poze noi cu virusul HIV.

June Almeida a murit în 2007, la 77 de ani.

Acum, la 13 ani de la moartea ei, obține în sfârșit recunoașterea pe care o merită ca pionier a cărei muncă a accelerat înțelegerea virusului care se răspândește în prezent în întreaga lume.

Manual pentru diagnosticarea virală rapidă de laborator, publicat la Geneva, în 1979, se află printre recomandările OMS. Dr. June Almeida este unul dintre virusologii care au contribuit la crearea ghidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât