Primul ministru al Sloveniei îl felicită pe Donald Trump pentru câștigarea alegerilor/ Premierul Ungariei, Orbán, prezice că Trump va câștiga

Primul ministru al Sloveniei îl felicită pe Donald Trump pentru câștigarea alegerilor/ Premierul Ungariei, Orbán, prezice că Trump va câștiga
Primul ministru al Sloveniei îl felicită pe Donald Trump pentru câștigarea alegerilor/ Premierul Ungariei, Orbán, prezice că Trump va câștiga. Foto: Twitter
Publicat: 04/11/2020, 14:30

Primul ministru al Sloveniei Janez Jansa l-a felicitat miercuri dimineață pe Donald Trump pentru ceea ce consideră deja alegerea sa pentru un nou mandat ca președinte al Statelor Unite.

„Este destul de clar că poporul american l-a ales pe Donald Trump și (vicepreședintele) Mike Pence pentru încă patru ani. Întârzierea și negarea ulterioară a presei de masă ar servi doar pentru a accentua triumful final al președintelui „, a declarat Jansa, un apropiat al prim-ministrului maghiar Viktor Orban, și ca el foarte critic față de Uniunea Europeană.

Donald Trump a cerut miercuri să nu se mai numere buletinele de vot ale alegerilor prezidențiale, revendicând victoria, potrivit Brussels Time.

Premierul maghiar Viktor Orbán, un populist european de frunte aliat cu președintele Trump, prezice public o victorie în alegerile lui Trump.

Populiștii europeni au găsit un aliat în președintele Trump, care își împărtășește disprețul față de imigrație, mass-media independentă și disidența. Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, conduce acei populisti europeni. El îl numește pe Trump prieten și prezice că Trump va fi reales.

Viktor Orban a fost singurul lider al Uniunii Europene care l-a susținut pe Donald Trump în 2016. Anul trecut, președintele l-a invitat pe Orban la Casa Albă și l-a numit un mare lider.

Scrutinul electoral din Statele Unite a debutat pe 3 noiembrie. Aproape 100 de milioane de cetățeni americani au votat deja. Analiștii transmit că prezența la vot ar putea fi de peste 160 de milioane de alegători, ceea ce s-ar traduce printr-o creștere de peste 20% comparativ cu scrutinul prezidențial precedent, care a avut loc în anul 2016. Gândul.ro transmite Live Text cele mai importante informații legate de alegerile de peste ocean.

Trump îşi proclamă primul victoria în alegerile prezindenţiale: „Am câştigat tot. Nu ne mai pot prinde din urmă”

Trump şi-a declarat victoria în alegeri în discursul de după alegeri pe care l-a susţinut la Casa Albă.

„Am avut o noapte grovază. Am câştigat în atâtea state (…) În mod sigur, câştigăm în Pennsylvania cu un număr foarte mare de voturi”, a spus preşedintele, prefigurând că va câştiga în unul dintre satele care va hotărî căştigătorul în alegeri.