Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diverse

Prognoza meteo, 27 februarie 2020. Vremea se răcește semnificativ și sunt așteptate ploi și ninsori / Cod galben de vânt puternic și viscol

Prognoza meteo, 27 februarie 2020. Vremea se răcește semnificativ și sunt așteptate ploi și ninsori / Cod galben de vânt puternic și viscol
PROGNOZA METEO, 1 aprilie 2020. Vreme rece și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală, dar și un cod galben de vreme rea pentru mai multe regiuni din țară.

Meteorologii spun că în București vremea se va răci semnificativ, iar temperaturile vor scădea la jumătate faţă de ziua precedentă. Dacă miercuri au fost 20 de grade Celsius, la amiază, joi maximă nu va depăși valoarea de 10 grade Celsius.

În plus, cerul va fi înnorat, mai accentuat în a doua parte a zilei când trecător va ploua. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze, în general, între 45 și 55 km/h.

Cod galben de vremea rea în mai mult judeţe

Prima alertă cod galben emisă de meteorologi a intrat în vigoare miercuri (26 februarie ), la ora 14:00, şi expiră joi (27 februarie), la ora 21:00.

La munte vântul va sufla cu putere, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70….110 km/h. Din noaptea de miercuri spre joi vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi local va fi viscol. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi pe arii restrânse şi în restul Transilvaniei, tot în noaptea de miercuri spre joi.

Cea de-a treia alertă începe joi, la ora 11:00 şi expiră la ora 21:00, în aceeaşi zi. ANM anunţă intensificări ale vântului, în special în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde rafalele ajung şi la 60-70 km/h.

Judeţele vizate de codul galben de vânt puternic sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Teleorman şi Olt.

Inchide