REACȚIE. CTP, despre verdictul CEDO în cazul Kovesi: „Este vorba de dreptul fundamental al omului la a se adresa justiției în momentul în care se ia împotriva lui o astfel de masură de demitere”

Redactor:
Gândul
REACȚIE. CTP, despre verdictul CEDO în cazul Kovesi: „Este vorba de dreptul fundamental al omului la a se adresa justiției în momentul în care se ia împotriva lui o astfel de masură de demitere”
CTP, despre verdictul CEDO în cazul Kovesi: „Cum este posibil ca un asemenea ins, o slugă politică ani de zile, să conducă CCR”:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi, criticându-l aspru pe președintele CCR: „Această decizie a CEDO, dincolo de consecințele ei europene, pe care le-a menționat doamna Kovesi, această decizie este o condamnare în văzul tuturor cetățenilor României a unei epoci de agresiuni primitive, înfiorătoare”, a declarat CTP.

Gazetarul a atras atenția la DIGI24 asupra faptului că decizia CEDO este o lecție pentru românii care au dreptul să conteste în justiție dacă sunt dați afară de la locul de muncă.

„Decizia CEDO nu vorbește despre niște lucruri. Nu vorbește despre acea perfectă îmbinare de rea-voință cu prostie care a fost așa-zisa „ievaluare” a specimenului Tudorel Toader, făcută doamnei Kovesi, pe baza careia a revocat-o din funcție. CEDO nu vorbește despre faptul că această curte constituțională, prin glasul domnului Dorneanu, acum se spală pe mâini până la os de această chestiune.  Nu vorbește despre această cea mai mare ticăloșie comisă de CCR în întreaga ei activitate. Nu vorbește, de asemenea, decizia CEDO, de modul sălbatic în care doamna Codruța Laura Kovesi a fost hăituită, atacată, chiar și atunci când era candidată la funcția pe care o deține astăzi, de către Guvernul României. Decizia CEDO vorbește despre un lucru foarte simplu, pe care îl poate înțelege orice român, care poate să o simpatizeze pe doamna Kovesi, sau dimpotriva, poate să o antipatizeze, asta dincolo de raționalitatea pe care încerc eu să o transmit eu acum prin ceea ce spun. Deci acest lucru simplu, este următorul: Oricare cetățean al acestei țări, dacă este dat afară din slujbă, are dreptul să conteste asta în fața unei instanțe judecătorești. Acesta este un drept constituțional. Deci, oricare cetățean are acest drept, cu excepția unuia – Laura Codruța Kovesi. Deci nu mai era vorba aici de calitatea dânsei de procuror, șef DNA, de magistrat. Nu domne, era vorba de dreptul fundamental al omului la a se adresa justiției în momentul în care se ia împotriva lui o astfel de masură de demitere. Acest drept i-a fost refuzat de către cine? Acest drept constituțional i-a fost refuzat de către CCR.

CTP consideră că după această decizie este necesară schimbarea modalității de numire a magistraților CCR:

De aceea, cred că principala măsură care trebuie avută în vedere, cât se poate de repede, este schimbarea modului de numire a așa-zișilor judecători ai CCR. Unii dintre ei fiind judecători acolo, și juriști, cum sunt eu mitropolit. Ei sunt numiți politic cu toții, de către diverse grupări și personaje politice și reprezintă acolo interese extrajuridice, în afara legii, în afara dreptății și corectitudinii în judecată. Prin urmare, mi se pare normal și de bun simț, ca acești oameni, membri CCR, să fie numiți prin vorul unor organisme profesionale ale magistraților. Iar în ce privește numire și revocarea magistraților, în cazul numirii doamnei Kovesi și a procurorilor-șefi, să fie făcută cu avizul neconsultativ, deliberativ, adică avizul efectiv și care să conteze, al CSM. Deci, ministrul propune, destituire de pildă, a unui procuror-șef, dar dacă CSM – așa cum a recomandat Comisia Europeană – spune NU, atunci e NU. Se vine cu altă propunere.

Decizia profesională, a organismului profesional, trebuie să conteze, nu să fie facultativă și batjocorită, cum a fost de Tudorel Toader, care trimitea mai departe, spre președinție, hotărârea lui de revocare, fără să aștepte votul, așa cum era el, consultativ, al CSM.

„Cum este posibil ca un asemenea ins, o slugă politică ani de zile, să conducă acest organism care are drept de viață și de moarte?”

CTP i-a adresat critici dure lui Valer Dorneanu, Preşedintele CCR:

„Această decizie a CEDO, dincolo de consecințele ei europene, pe care le-a menționat doamna Kovesi, această decizie este o condamnare în văzul tuturor cetățenilor României a unei epoci de agresiuni primitive, înfiorătoare, ale PSD la adresa Justiției. Acum, domnul Dorneanu, domnul „ne-usturoi”, că n-a mâncat și nici gura nu-i miroase… O singură întrebare se ridică de aici: Cum este posibil ca un asemenea ins, o slugă politică ani de zile, să conducă acest organism care are drept de viață și de moarte, fără apel, asupra a tot ce se întâmplă în România? Un organism care și-a depășit sistematic competențele, arogându-și dreptul de a judeca, de pildă, în cazul doamnei Kovesi. Hotărârea corectă, constituțională a acestei curți conduse de Dorneanu, era: >. Și doamna Kovesi făcea apel la Justiția din România, că nu mai era nevoie să facă apel la CEDO în condițiile acestea, și se pronunța Justiția în legătură cu demiterea ei, revocarea doamnei Kovesi din slujba ei, de către ministrul Toader. Asta ar fi fost o atitudine juridic corectă, de profesioniști a CCR.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
CTP, reacție dură după derapajele grosolane în scandalul cu Patriarhul Daniel! Ce amenințări a primit:...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Cât e șpaga pentru o convocare la naționala de tineret a României. Mirel Rădoi, dezvăluiri...
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Mesajul postat de sportivă
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Atenție, șoferi. Toți românii trebuie să afle asta dacă ies la drum în weekend. Nu...
CARANTINĂ TOTALĂ în România! Când vom ajunge la 10.000 de cazuri noi de coronavirus PE...
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Adela Popescu ascunde un mare secret! La ce nu poate renunța prezentatoarea: „În casa noastră...
Inchide