REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său

REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său
Publicat: 02/05/2024, 12:01

Paștele se apropie cu repeziciune, iar începând de astăzi, gospodinele încep să facă pregătirile pentru masa de Înviere. 

Și pe lângă ouăle roșii, ciorba și friptura de miel sau pasca, de pe mesele românilor nu poate lipsi cozonacul.

Chef Cătălin Scărlătescu a povestit, pe vremea când era jurat la emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1, cum prepară el cozonacul.

Cum face Cătălin Scărlătescu cozonac

Pentru cozonac veți avea nevoie, potrivit bugetul.ro, de următoarele ingrediente:

  • 1 kg făină;
  • 450 ml lapte;
  • 200 g rahat;
  • 500 g nucă;
  • 250 g zahăr;
  • 1 păstaie vanilie;
  • 300 g unt;
  • 150 g ciocolată;
  • 30 g portocală confiată;
  • 30 g coajă de lămâie;
  • 5 ouă proaspete;
  • 60 g drojdie.

Este extrem de important să folosiți cantitățile exacte din rețetă. Pentru a vă ajuta, cel mai bine ar fi să vă folosiți de un cântar de bucătărie.

Mod de preparare

Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr. Amestecați până când compoziția se omogenizează. Lăsați aluatul la dospit până se face dublu, poate dura și o oră.

puneți într-o oală laptele la foc, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește. Mai aveți nevoie de un recipient în care amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, adăugați făina, în timp ce mestecați, dar și lapte, până se topește totul. Adăugați unt, bucățele de portocală, coaja rasă de la o lămâie.

Umplutura se face din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Se amestecă bine ingredientele, se pun pe aluat, apoi se rulează și se împletesc. După ce îl puneți în forme, îl ungeți cu ou și puteți presăra și zahăr.

Rezultatul se pune la cuptor circa două ore, la 160 de grade. Temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade treptat, pe măsură ce se coace.

Cât costă meniul de Paște în restaurantul lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, iar prețurile la restaurantul său sunt destul de piperate.

Și, odată cu apropierea Paștelui, restaurantul lui Scărlătescu oferă și produse tradiționale specifice acestei sărbători, dar oferta nu e neapărat pentru toate buzunarele.

Cu toate acestea, se pare că meniurile de la restaurantul său, X Chef by Cătălin Scărlătescu, sunt destul de căutate, arată Fanatik.

Scărlătescu face tot posibilul pentru a le oferi clienților experiențe culinare deosebite, iar cei care nu vor să stea prea multă vreme în bucătărie comandă preparatele tradiționale de la el. Citește mai mult…

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mister total după întoarcerea avionului spațial secret al Chinei pe Pământ. „Este prea avansat pentru...
Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela...
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
Un vlogger cunoscut arată lumii întregi cum se trăiește în Ucraina, la granița cu Rusia....
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
VIDEO Noi imagini șocante din Chișinău: oamenii au fost luați de viituri în plină stradă
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000...
Pași simpli de urmat pentru a afla online ce vechime în muncă ai acumulat pentru...
LIVE TEXT. Bilanţul inundaţiilor din Galaţi a crescut la 6 morţi. O persoană dată dispărută...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Școli închise în România luni și marți, din cauza inundațiilor. Localitățile în care elevii nu...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Doliu în lumea fotbalului din România: A murit Gigi Mulţescu
O peșteră din Franța RĂSTOARNĂ tot ce s-a știut despre oameni
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
Cum poți să-ți mărești salariul. Tactici ținute secrete de angajatori
Mama a doi copii a vândut casa și locuiesc într-un cort. Ce spune despre cheltuielile...
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor,...
Imaginile durerii la Galați în urma inundațiilor! Mii de animale pierdute și oameni rămași fără...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Un mic dejun extrem de popular și considerat sănătos poate crește riscul de diabet