Românii trebuie să poarte masca sanitară de la 1 august pe litoralul românesc, în anumite zone turistice

Românii trebuie să poarte masca sanitară de la 1 august pe litoralul românesc, în anumite zone turistice
Publicat: 31/07/2020, 19:11

Noi restricții pe litoralul românesc sunt introduse de la 1 august de către autoritățile române responsabile de limitarea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Românii care hotaresc să-și petreacă timpul pe litoralul românesc trebuie să poarte masca sanitară, însă în anumite zone. 

Reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța au analizat, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Masca sanitară, purtată în stațiunile de la mare

Județul Constanța impune ca masca să fie purtată. Masca de protecție, obligatorie în stațiunile de la mare, între orele 18-24, în zonele de faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement,  notează Ziare.com.

„Acest interval, 18.00-24.00, a fost stabilit la propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție. Între orele respective, ni s-a transmis că, potrivit statisticilor, se aglomerează toate stațiunile turistice de interes național din județ”, potrivit prefectului județului Constanța, George Niculescu.

Lista zonelor turistice de pe litoral unde masca de protecție este obligatorie de sâmbătă, 1 august:

Mamaia – faleza, promenada, satul de vacanță, piațeta de la Cazinoul din Mamaia;

Constanța – gară, delfinariu, curțile bisericilor, faleză cazinou, Portul Tomis (unde sunt terase), Piața Ovidiu;

Eforie Nord / Eforie-Sud – zona de promenada, faleza de la Belona până în capătul de sud, aleile pietonale din centrul stațiunilor, unde sunt multe magazine;

Costinești – toată zona de pomenadă de lângă mare, plus aleile pietonale;

Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai – aleile pietonale plus zonele de promenadă de lângă țărmul mării și parcul de distracții de la Neptun;

Vama Veche – Strada mică, zona de parcare de lângă plajă și toată aleea paralelă cu plaja, în zona teraselor și a cluburilor.

DSP Constanța și IPJ Constanța au luat decizia de a impune purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele spații publice deschise:

•Târguri, piețe, oboare;
•Stații de autobuz, peroanele gărilor;
•Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
•Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
•Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
•În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

Masca de protecție e deja obligatorie în aer liber în cinci județe din țară, printre care se numără și Brașovul.

Guvernul a anunțat miercuri, 29 iulie, noile restricții. Distanţarea la plajă pentru familii a fost eliminată.

România înregistrează un nou număr mare de cazuri noi: 1.295 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului transmis vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase