Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020. Urmează să fie aleasă și melodia cu care va concura

Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020. Urmează să fie aleasă și melodia cu care va concura
Roxen
Publicat: 12/02/2020, 18:01
Actualizat: 12/02/2020, 19:19

Televiziunea Română a schimbat, în acest an, mecanismul Selecţiei Naţionale pentru Eurovision. În acest sens, a încheiat un parteneriat exclusiv cu studioul de producţie Global Records, pentru a desemna câștigătorul. Astfel, cele două entități au hotărât ca Roxen, o artistă în vârstă de 20 de ani, să reprezinte România la Eurovision 2020, iar pe 1 martie va fi aleasă și melodia cu care va concura. Competiția muzicală va avea loc în luna mai, în orașul olandez Rotterdam.

Decizia finală de selecţie a vocii care să reprezinte România la Rotterdam a aparţinut unei comisii de specialişti compusă din: Crina Mardare – vocal coach, Luminiţa Anghel – interpret, Lucian Ştefan – managing partner Global Records, Liana Stanciu – producător muzical radio tv şi Şeful Delegaţiei României la Eurovision, Dan Manoliu – producător tv şi director artistic, Gabriel Scîrlet – regizor muzical, Liviu Elekes – compozitor şi regizor muzical, Andrei Tudor – compozitor şi Bogdan Păun – regizor muzical.

Conform regulamentului, activitatea comisiei a fost supervizată de un notar public (Florentina Aron), potrivit Mediafax.

Pentru vocea desemnată să reprezinte România au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2020, care va avea loc pe 1 martie, la Sala Sporturilor din Buzău, informează Adevărul.

În Finala Naţională, programată la Buzău, cele 5 piese, care vor fi prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Roxen a început deja pregătirile pentru Eurovision şi ia zilnic lecţii de canto, de dans şi coregrafie, face probe de costume şi îşi petrece mult timp în studio.

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision

Roxen, pe numele real Larisa Roxana Giurgiu, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. Este considerată „o artistă complexă, cu un timbru vocal special şi o prezenţă scenică memorabilă“. A participat la numeroase concursuri şi este asemănată de multe ori cu artiste internaţionale precum Dua Lipa şi Billie Eilish.

„În copilărie, am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum, sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine“, a declarat Roxen.

Roxen, „protejata“ celebrei Inna, s-a făcut remarcată în industria muzicală anul trecut, datorită colaborării cu producătorul Sickotoy pentru piesa „You Don’t Love Me“ (2019).

Melodia a ajuns rapid în topurile din ţară, dar şi la radiourile din străinătate – Franţa, Mexic, Statele Unite, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova, însumând peste opt milioane de vizualizări pe YouTube.

Single-ul ei de debut, „Ce-ţi cântă dragostea“, lansat tot anul trecut, a ajuns pe locul 32 în topurile muzicale. Piesa a acumulat aproape 9 milioane de vizualizări pe YouTube, iar melodia se află în heavy rotation la cele mai importante posturi de radio comerciale din România.

Roxen consideră că muzica este terapie, atât pentru ea, cât şi pentru cei care o ascultă, dar îndrăgeşte şi alte forme de exprimare artistică, cum ar fi pictura, teatrul sau dansul şi literatura.

Se relaxează meditând şi călătorind şi i-ar plăcea ca oamenii să vadă şi să înţeleagă mult mai clar imaginea de ansamblu şi să renunţe să mai caute imperfecţiuni în orice.

„Vreau să fiu scânteia aia care aprinde o flacără în vieţile altor oameni. Vreau ca toţi să încerce să facă asta. Lumea ar fi mult mai bună“, a mai afirmat artista.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă 41 de ţări, inclusiv România.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă). Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a Eurovision 2020 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”.

FOTO: instagram.com/isroxen

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...