Scandalul alegerilor din Capitală, alimentat de noi declarații/ Firea: Liberalii au pregătit un „plan diabolic”/ Grindeanu: Apar tot mai multe dovezi cum că au existat furturi

Scandalul alegerilor din Capitală, alimentat de noi declarații/ Firea: Liberalii au pregătit un „plan diabolic”/ Grindeanu: Apar tot mai multe dovezi cum că au existat furturi
Nicuşor Dan a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, potrivit datelor centralizate de BEC după numărătoarea a 97,46% dintre voturi. Însă, potrivit exit-poll-ului de duminică seara, Dan ar fi avut 47,8%.
Publicat: 01/10/2020, 14:56

Scandalul privind acuzațiile de fraudare a alegerilor locale în București ia amploare, iar reprezentanții PSD contestă rezultatul alegerilor. Gabriela Firea susține că PNL „a gândit un plan diabolic”,  pentru fraudarea voturilor și că exit-poll-ul Curs-Avangarde a ieșit cu mult din marja de eroare admisă pentru acest tip de sondaj,  depășind astfel  toate „recordurile negative pe plan mondial”.  La rândul său, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că apar „tot mai multe dovezi” că au existat „furturi” la alegerile locale. 

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că liberalii au avut „un plan bine pus la punct” de fraudare a alegerilor, susţinând că acest plan a fost gândit în timpul campaniei electorale, din momentul în care „conducerea PNL era deja resemnată că vor pierde alegerile din Capitală” și ar fi decis, pe ultima sută de metri, că „lucrurile nu pot rămâne așa”.

„Vreau să vă imaginaţi, dacă PSD ar fi fost la guvernare şi ar fi organizat alegerile de o asemenea manieră şi PNL şi USR ar fi adus dovezi, aşa cum aducem noi, ce s-ar fi întâmplat. Probabil că lumea ar fi ieşit în stradă, probabil să s-ar fi făcut o presiune extraordinară ca Guvernul să cadă, pur şi simplu, că este cea mai gravă greşeală în faţa cetăţenilor aceea de a confisca votul lor”, a spus Firea, la sediul PSD, potrivit Agerpres..

Gabriela Firea susține că exit-poll-ul CURS-Avangarde este „cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”

„Am auzit că domnul prim-ministru este foarte liniştit şi calm, deşi nu ar fi trebuit să fie, pentru că este o pată mare adusă democraţiei, dar şi o pată mare şi urâtă pe obrazul domniei sale, spunând că diferenţa dintre mine şi domnul Nicuşor Dan este oricum considerabilă şi dacă s-ar număra voturile şi dacă s-ar reface alegerile rezultatul acesta ar fi. Nu. Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnată că vor pierde alegerile din Capitală, dar de ultim moment s-au gândit că, totuşi, nu pot lăsa lucrurile aşa. Atunci s-au gândit la un plan diabolic, aşa se explică şi diferenţa enormă, care nu are nicio legătură cu realitatea, care a fost anunţată la exit-poll-ul CURS-Avangarde duminică seara, 10 procente între mine şi Nicuşor Dan, Un exit poll nu trebuie să depăşească marja de eroare de 1,5%, deci practic, a bătut toate recordurile negative pe plan mondial va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”, a susţinut Gabriela Firea.

Firea: „De aceea stau ei foarte calmi, că au avut un plan diabolic şi un plan împotriva cetăţenilor”

„Acum, diferenţa dintre noi este de 4 şi ceva la sută, deci nici măcar 5%, probabil că aceasta este scoasă din context, scoasă din pix, din carioca(…) De aceea stau ei foarte calmi, că au avut un plan diabolic şi un plan împotriva cetăţenilor. Nu există niciun fel de legitimitate a celor care au fost aleşi prin fraudă”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Sorin Grindeanu: Am văzut aseară nişte filmări care, pur şi simplu, m-au şocat

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat joi că apar „tot mai multe dovezi” că au existat ”furturi” la alegerile locale, subliniind că acestea nu-şi iau locul într-o ţară membră a Uniunii Europene.

„Apar (…) toate aceste semne de întrebare, toate aceste dubii, care, iată, cu fiecare oră care trece, sunt tot mai mari, apar tot mai multe dovezi. Am văzut aseară nişte filmări care, pur şi simplu, m-au şocat. Aceste lucruri înţeleg că încep să fie parte a unui dosar şi este foarte bine. S-a deschis un alt dosar. Trebuie să fie cercetate toate aceste fapte. Dar, dincolo de partea juridică, v-aş ruga să vă puneţi în locul nostru, în locul celor care au candidat, care au vrut să fie primari generali sau primari de sector, care meritau să fie, şi în acest moment apar dovezi cum că au existat furturi. Mi se pare că asemenea lucruri într-o ţară a Uniunii Europene nu-şi au locul”, a declarat Grindeanu, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Posturi de televiziune au difuzat imagini în care mai multe persoane ar umbla la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului Electoral Sector 1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”