ȘEDINȚĂ. Ce s-a decis la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu PNL de la Vila Lac: „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni. Am o veste proastră pentru PSD: Va fi în Opoziție în următorii ani”

ȘEDINȚĂ. Ce s-a decis la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu PNL de la Vila Lac: „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni. Am o veste proastră pentru PSD: Va fi în Opoziție în următorii ani”
ȘEDINȚĂ. Ce s-a decis la întâlnirea lui Klaus Iohannis de la Vila Lac cu PNL. „Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni. Am o veste proastră pentru PSD: Va fi în Opoziție în următorii ani”. foto: MEDIAFAX
Publicat: 27/05/2020, 09:33
Actualizat: 27/05/2020, 09:35

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu liderii Partidului Naţional Liberal, la Vila Lac, marți seară. Surse din PNL au afirmat, pentru Digi24.ro, că șeful statului i-a încurajat pe aceștia și a spus că, deși au mai existat greșeli, Guvernul și-a făcut datoria în vremea pandemiei.

Klaus Iohannis le-a spus liderilor PNL că perioada dificilă prin care au trecut în timpul pandemiei ar trebui să-i motiveze, mai ales luând în considerare că PSD nu ar fi făcut o treabă la fel de bună, conform surselor citate.

Sursele liberale au relatat că președintele este mulțumit de prestația Guvernului, iar acest lucru i-a liniștit pe participanții la întâlnire, care nu au mai vorbit despre remaniere, mai scrie Digi 24.ro.

De asemenea, Guvernul vrea să organizeze alegerile locale la final de septembrie sau la începutul lunii octombrie, iar o variantă luată în calcul pentru parlamentare este ca acestea să aibă loc pe 6 decembrie.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a scris, pe Facebook, că „nu a fost nici o întâlnire cu cuțitele pe masă”.

„Nu pleacă nimeni, nu vine nimeni”

„PNL a ieșit cu motoarele turate de la aceasta întâlnire, cu o echipă puternică, unită și consolidată în jurul lui Ludovic Orban / deci nu a fost nici o întâlnire cu cuțitele pe masă cum spun unii, e drept că am servit o cafea și o apă plată!

Nu am discutat nici măcar în trecere despre remaniere, întrucât suntem foarte multumiți de modul în care miniștri liberali au reacționat în această perioadă dificilă / deci nu pleacă nimeni, nu vine nimeni, iar miniștri își fac datoria cât mai bine omenește posibil!

În câteva zile, guvernul liberal prezintă un amplu program de revigorare a economiei românești, bazat pe investiții și pe sprijinirea masivă a sectorului privat!

În final am o veste proastă și pentru PSD: vor fi în opoziție și în următorii 4 ani!”, a scris Roman.

Ședință CSAT

De asemenea, o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc miercuri, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, în sistem de videoconferinţă specială.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse subiecte referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 – 2024; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2021 şi programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă