(P) Designul inedit al șemineelor în stil scandinav a început să cucerească tot mai mulți români

(P) Designul inedit al șemineelor în stil scandinav a început să cucerească tot mai mulți români
Designul inedit al șemineelor în stil scandinav a început să cucerească tot mai mulți români
Publicat: 14/12/2023, 13:32
Actualizat: 14/12/2023, 16:09

Designul nordic a devenit tot mai apreciat printre românii care își doresc o amenajare unică pentru acasă – un decor deosebit, ce se potrivește de minune în locuințele cu aspect clasic, modern, vintage, rustic sau contemporan. Așadar, descoperă un stil norvegian care ți se va potrivi perfect, transpus în modelele de șeminee inspirate din cultura unui popor călit în iernile aspre ale peninsulei scandinave!

Acest tip de șemineu special, reprezintă combinația ideală dintre funcționalitate și design modern. Se va potrivi perfect într-un cadru spațios cu încăperi luminoase, largi, cu ferestre mari și în care predomină culorile pale, deschise și mobilierul minimalist. Inclusiv podeaua și elementele de ambianță sunt din lemn sau cu tentă lemnoasă. Așadar, meșterii din Sibiu specializați în șeminee, modele de centrala pe lemne și coșuri de fum, ne recomandă ca la acest decor, să adăugăm un model care împrumută liniile scandinave și le folosește pentru a contura atmosfera caldă în stil nordic, direct la tine acasă.

Șemineele norvegiene denumite și șeminee nordice, șeminee scandinave sau șeminee baltice, se bucură de un stil aparte regăsit cu precădere în țările din nordul Europei (Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca). Ele se remarcă prin simplitate și design clasic, elegant sau modern și finisaje în linii deosebite cu nuanțe pale de: alb, gri, crem, uneori negru în contrast sau în combinație cu veșminte din lemn natural (cum este stejarul, alunul) sau elemente avangardiste.

Universul termicelor inspirat din stilul scandinav este vast și de o fascinație neîncăpătoare pentru un singur articol, așa că, ne-am limitat să vă prezentăm doar o mică parte dintre cele mai îndrăgite șeminee norvegiene care, în jocul lor arzând al lemnelor, desfășoară pe tavan lumini demne de experiența magică a aurorei boreale.

  1. Șemineele pe lemne cu sticlă standard în stiluri norvegiene

Sunt tipul de șemineu obișnuit, cu sticlă dreaptă (frontală), dar care pot căpăta un design unic, în funcție de stilul norvegian în care sunt amplasate: clasic, rustic, modern sau contemporan. Aceste șeminee standard nu se demodează niciodată, dar creează o ambianță autentică în locuința ta, de inspirație scandinavă. Așadar, ai la dispoziție o gamă variată de șeminee, cu focar din fontă, suport lemne semineu sau confecționate din oțel căptușit la interior cu șamotă de dimensiuni și puteri calorice diferite.

  1. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu sticlă pe colț (frontală + laterală)

Reprezintă o serie de șeminee tipic moderne, echipate cu focare de diferite dimensiuni, dar cu sticlă pe 2 laturi. Astfel, focul se poate observa mai bine, arderea fiind mult mai spectaculoasă. Aceste șeminee contribuie la un decor contemporan, transformând livingul sau încăperea unde sunt amplasate, într-un scenariu de relaxare totală.

  1. Șemineele pe lemne în stil norvegian cu 3 laturi din sticlă

Reprezintă categoria de șeminee cu aspect exclusivist ce domină întreg decorul în care sunt amplasate. Fiind principala piesă de design al căminului, se pretează în acele case unde livingurile sunt de proporții mari. Un astfel de șemineu poate fi amplasat chiar în centrul locuinței sau între 2 încăperi adiacente, cele 3 laturi oferind practic o vedere perfectă asupra arderii din orice unghi al camerei. Șemineele echipate cu focare cu 3 fețe din sticlă au o deschidere verticală (de tip lift), funcție de autocurățare, iar îmbrăcămintea și finisajul lor surprind prin creativitate și diversitate de forme, texturi sau culori.

Pe site-ul meșterilor sibieni în șeminee, stilul norvegian este doar unul dintre sutele de modele din care poți alege. Poți alege și alte seminee clasice pe lemne, șeminee pe gaz sau sobe pe peleți, ori un șeminie electric pentru apartament potrivit pentru a petrece clipe intime alături de persoanele dragi din viața ta.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...