Șemineul pe lemne și soba din fontă tradițională sunt vedetele soluțiilor alternative la încălzirea clasică pe gaz

Șemineul pe lemne și soba din fontă tradițională sunt vedetele soluțiilor alternative la încălzirea clasică pe gaz
Publicat: 04/11/2022, 10:39

Șemineul pe lemne și soba fonta tradițională sunt adevăratele vedete atunci când ne referim la soluții termice alternative pentru încălzirea clasică pe gaz. Specialiștii în seminee din Sibiu, companie 100% românească cu parteneri oficiali răspândiți în toată țara, ne aduc căldura specifică focului pe lemne de peste douăzeci de ani, la pachet cu funcționalități de ultimă generație și design inedit. Dispozitivele termice din gama sibienilor se potrivesc perfect cu decorul, personalitatea și nevoile de încălzire ale căminelor noastre.

Indiferent dacă vorbim despre stilul clasic, rustic sau contemporan, diversitatea modelelor de sobe sau șeminee pe lemne, îi va permite spiritului tău creativ să se distreze cu formele, tipurile de materiale, dimensiuni sau variantele numeroase de accesorizare. Așadar, dilema despre diferențele dintre un șemineu pe lemne și o sobă premium, va fi rezolvată de specialiști, ajutându-ne cu informații esențiale, astfel încât, la final, să ne putem da seama care dintre variante s-ar potrivi cel mai bine necesităților noastre de încălzire.

În primul rând, trebuie să știi că un șemineu tradițional pe lemne, necesită mult mai mult spațiu decât o sobă sau un semineu electric incorporabil. Așadar, un astfel de ansamblu este alcătuit din mai multe componente și poate avea un design diferit în funcție de cerințele fiecăruia. În schimb, soba ocupă un spațiu redus, grație designului mult mai compact și evident, nu la fel de pretențios.

Specialiștii ne avertizează că, indiferent de complexitatea sau de puterea unei sobe, aceasta nu va reuși să se ridice la nivelul randamentului pe care îl oferă un șemineu clasic, aceasta fiind recomandată doar pentru încălzirea spațiilor de dimensiuni reduse, precum: casa bunicilor de la țară, o cabană micuță la munte ori o casă de vacanță.

Indiferent dacă ne alegem un șemineu pe lemne modern, clasic, elegant sau rustic, acesta va oferi un aspect unic oricărui spațiu. La capitolul eficiență, șemineul pe lemne este recomandat pentru cei care doresc să încălzească un spațiu de dimensiuni considerabile. În funcție de preferințe și modelul ales, un șemineu poate fi prevăzut și cu elemente de distribuire a aerului cald cu ajutorul grilelor speciale de aerisire. Astfel, căldura va ajunge uniform în spațiile adiacente locului unde este instalat șemineul. De cealaltă parte, randamentul unei sobe pe lemne este limitat, deoarece aerul cald este distribuit doar în proximitatea spațiului în care se află soba.

De la meșterii sibieni aflăm că locul perfect a unei sobe pe lemne este casa de vacanță sau cabana de la munte unde este nevoie de încălzire rapidă. Din punct de vedere financiar, șemineul necesită o investiție inițială considerabilă, dar deosebit de eficientă pe termen lung spre deosebire de centralele termice.

De asemenea, acestea au o durată mare de viață, astfel că producătorii oferă o garanție de 5 ani pentru focar și până la 30 de ani pentru coșul de fum. În plus, dacă alegi un model prevăzut cu focar de tip portal pe două laturi, poți fi sigur că acesta va deveni punctul central de atracție pentru membri familiei sau pentru musafirii tăi, invitați la seri magice petrecute la gura focului care arde la fel de cald ca și poveștile noastre!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Misterul piramidelor din Egipt, aproape de a fi rezolvat. Cum cred cercetătorii că au fost...
×