Stațiunile austriece preferate de împătimiții sporturilor de iarnă. Cât costă cazarea la începutul sezonului 2013 – 2014. Video

Publicat: 29/11/2013, 12:28
Actualizat: 06/05/2019, 17:51

Sute de kilometri de pârtii, zeci de instalații de transport pe cablu și tarife de cazare în unele cazuri mai mici decât la noi, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe împătimiții sporturilor de iarnă care își vor petrece concediile de la finalul anului în Austria.

Doar într-o singură stațiune tiroleză din acest paradis european al sporturilor de iarnă, Ischgl, turiștii au la dispoziție pârtii cu o lungime totală de 238 de kilometri, cele mai multe dintre acestea având un grad de dificultate mediu. Aici există însă alternative și pentru începători (39 de kilometri de pârtii cu dificultate redusă), dar și pentru profesioniști (34 de kilometri de pârtii cu o dificultate ridicată).

Video: clipul de prezentare al stațiunii Ischgl din Austria.

O altă stațiune îndrăgită de românii care merg la schi în Austria este și Innsbruck, regiune supranumită și „mall-ul alpin”. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție aici circa 300 de kilometri de pârtii a căror altitudine ajunge până la 3.000 de metri.

Cât costă cazarea în Austria la pensiune și la hotel

Vacanțele în Austria pot fi considerate de mulți costisitoare. Cu toate acestea, pe piață există la această oră pachete turistice care pot concura cu ușurința cu ofertele hotelierilor din stațiunile montane de la noi.

Spre exemplu, un sejur cu șapte nopți de cazare la o pensiune din stațiunea tiroleză Ischgl costă 399 de euro de persoană. În pachet este inclus micul dejun și o cartelă de schi VIP pentru domeniul schiabil Ischgl – Samnaun valabilă șase zile.

FOTO: ischgl.com

Stațiunea austriacă Ischgl este cunoscută și pentru concertele care au devenit o adevărată tradiție și care deschid sezonul de iarnă. Pe scenă au urcat cu această ocazie de-a lungul anilor artiști cunoscuți precum Elton John, Katy Perry sau Rihanna.

Sezonul de iarnă 2013 – 2014 va fi deschis, pe data de 30 noiembrie, de trupa rock canadiană Nickelback. Cei care sunt pasionați de sporturile de iarnă și vor să participe și la concert pot opta pentru unul dintre pachetele special pregătite în acest sens de către hotelierii din această stațiune.

FOTO: ischgl.com

Șapte nopți de cazare la un hotel de 3 stele din Ischgl, cu mic dejun inclus, costă 559 de euro de persoană. În tarif este inclusă și o cartelă de schi VIP valabilă șase zile și un bilet la concertul Nickelback.

Cei care sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un concediu în Austria se pot caza la un hotel de 4 stele din aceeași stațiune. Cazarea în regim de demipensiune timp de șapte nopți costă 789 de euro de persoană, iar în pachet sunt incluse o cartelă de schi VIP valabilă șase zile și intrarea la evenimentul care va deschide sezonul de iarnă 2013 – 2014.

FOTO: ischgl.com

Mulți dintre turiștii care ajung în vacanță în Austria călătoresc alături de familii. Hotelierii austrieci s-au gândit și la acest aspect așa că propun în stațiunea See, aflată în apropiere de Ischgl, un pachet ce cuprinde șapte nopți de cazare într-o casă de vacanță și o cartelă de schi valabilă șase zile. Tariful este de 839 de euro pentru doi adulți și doi copii cu vârste sub 7 ani.

Mai multe informații: www.ischgl.com

Câți români ajung în vacanță în Austria

Specialiștii în domeniul turismului estimează că Austria va atrage în 2013 sute de mii de turiști din România. Peste 265.000 de români au ajuns anul trecut în stațiuni austriece precum Kaprun, Tux, Ischgl sau Zell am See, conform datelor obținute de gândul din partea Oficiului Național de Turism al Austriei.

De asemenea, doar cu ocazia sărbătorilor de iarnă și în prima lună a lui 2013, peste 78.300 de turiști români au vizitat Austria.

FOTO: ischgl.com

În topul celor mai îndrăgite stațiuni de schi ale românilor din Austria se află Sölden, Kaprun, Längenfeld, Neustift im Stubaital, Zell am See, Ischgl, Bad Hofgastein, Kappl, Salzburg, Bad Gastein, Fügen, Mayrhofen și Tux.

De cele mai multe ori, turiștii români care ajung să își petreacă vacanțele aici sunt tineri cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, ce dispun de venituri peste medie și călătoresc alături de familie sau de un grup de prieteni. Ei se cazează în hoteluri de lux, de 4 sau de 5 stele, sau chiar în apartamente private.

Pasionații sporturilor de iarnă pot câștiga prin tragere la sorți o excursie în Austria dacă joacă, până pe data de 8 decembrie, jocul Winter FUNfest. Pentru a participa la concurs persoanele interesate trebuie să obțină cel puțin 3.000 de puncte în simulatorul de schi Winter FUNfest. Marele premiu constă într-o excursie de șapte nopți pentru două persoane în Ischgl la un hotel de 4 stele cu demipensiune inclusă și un abonament de schi de șase zile pentru întreaga regiune (Silvretta Skipass). Participanții pot câștiga, de asemenea, 10 seturi de iarnă formate din șapcă și rucsac.

Joacă Winter FUNfest aici și intră în concurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult