STUDIU. Experții suedezi avertizează: „Rusia se pregătește de un război mondial”

STUDIU. Experții suedezi avertizează: „Rusia se pregătește de un război mondial”
ATAC. Un militar a fost ucis cu o piatră într-un atac produs în Cisiordania / Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 02/05/2020, 22:15
Actualizat: 02/05/2020, 22:16

Institutul Suedez pentru Sudii în Apărare susține într-o analiză că Rusia se pregătește de un război mondial.

Studiul s-a bazat pe informații despre exercițiile armatei ruse, furnizate în mod deschis de Ministerul Apărării de la Moscova, relatează canalul TV Belsat, deținut de televiziunea de stat poloneză.

Astfel, experții suedezi au studiat exercițiile militare strategice ale Rusiei din ultimii ani. Au tras concluzia că acestea au devenit treptat mai ambițioase, iar începând cu 2013, Rusia a supravegheat pregătirea trupelor de luptă și abilitatea lor de a se mobiliza rapid până la cel mai înalt nivel ierarhic, inclusiv cu participarea lui Vladimir Putin.

Potrivit studiului, la început Rusia era mai interesată de rezolvarea conflictelor locale, acum însă, exercițiile strategice sunt mai ambițioase, armata fiind învățată ”să ducă război pe cea mai mare parte din continent”.

”Rusia se pregătește să ducă războaie pe durată lungă de timp , împotriva unor inamici de talia NATO sau a Chinei” susține Juhan Nurberg, liderul cercetătorilor care au lucrat la acest studiu.