UPDATE CORONAVIRUS. Șefa secției de la Terapiei Intensivă a spitalului GEROTA, în stare critică. Anunțul, făcut de Raed Arafat

UPDATE CORONAVIRUS. Șefa secției de la Terapiei Intensivă a spitalului GEROTA, în stare critică. Anunțul, făcut de Raed Arafat
Dr. Alida Moise – șef sectie, medic primar A.T.I., alături de echipa sa (a treia persoană din rândul de jos)
Publicat: 28/03/2020, 00:00
Actualizat: 28/03/2020, 10:16

UPDATE. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a confirmat, vineri seară, că șefa ATI de la Gerota este în stare critică, nu decedată, așa cum a relatat o televiziune. La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că „informația dată de un post de televiziune privind decesul unui pacient este falsă”. Dr. Alida Moise a contactat coronavirusul alături de alte cadre medicale din unitatea spitalicească amintită.

Ludovic Orban: Informația e falsă. Pacienta este în viață, în stare gravă

„As vrea sa spun ca informatia data de un post de televiziune privitor la decesul unui pacient este falsa. Sigur, prognosticul este rezervat, dar cred ca e nevoie de mai multa responsabilitate in difuzarea informatiilor cu pricina”, a spus premierul într-o declarație susținută în fața jurnaliștilor.

Raed Arafat, informații de ultimă oră despre șefa ATI de la Gerota
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a confirmat că șefa ATI de la Gerota este în stare critică, însă în acest moment, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se luptă clipă de clipă pentru fiecare gură de oxigen: „Pot să vă spun tuturor ca nu este adevarat! Este în stare critică dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea!”, a declarat Raed Arafat pentru Digi 24 vineri noapte, în jurul orei 12.00. Medicul este internat la Spitalul ”Matei Balș”.

ȘTIREA INIȚIALĂ.Mulți dintre doctorii de la spitalul Gerota sunt încă internați cu videremie mare. Rezultatul a fost pozitiv și la a doua testare pentru COVID-19. Însă testările au fost făcute tardiv. Starea multora dintre ei s-a agravat, iar Dr. Alida Moise, doctor în științe medicale este primul medic victimă a coronavirusului în România.

Mai mulți medici și pacienți, peste 50, au fost infectați, la Spitalul Gerota, de ofițerul MAI care a ascuns că a fost plecat în Israel. Pe numele lui a fost, de altfel, deschis și un dosar penal.

Știrea a fost confirmată și de cunoscutul broker Cristian Sima pe pagina sa de Facebook.

Primul medic decedat, sefa ATI de la Gerota. Incepem bine, in curind nu vom mai avea medici, inainte de a nu mai avea…

Publicată de Cristian Sima pe Vineri, 27 martie 2020

Zeci de persoane au fost infectate la Spitalul de Urgență „Dimitrie Gerota” după ce un fost ofițer al Ministerului de Interne, confirmat cu coronavirus a fost internat la spital, unde a mințit privind faptul că s-a întors recent din străinătate.

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Pentru că șederea lui în spital a durat aproape o săptămână, timp în care nu a spus nimănui că a fost plecat din țară, întreg spitalul este în carantină până la finele lunii martie.

Însă majoritatea personalului medical a fost infectată.

Bărbatul a revenit din Israel dintr-o excursie de 10 zile și s-a întors la 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. Când a fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate, a spus că nu. Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, ani de-a rândul șef de poliție pe la diferite sectoare, a recunoscut că a mințit.

Potrivit unui comunicat al spitalului MAI, bărbatul a  fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
„La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.
Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30. Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.
La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni. Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei”, se arată în comunicat

Ulterior,  în Spitalul Gerota a fost restricționat accesul,  iar în prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și au rămas sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu.

Bărbatul și-a infectat fiul, nora însărcinată și nepotul de trei ani, medicul gastroenterolog care l-a tratat la Spitalul Gerota, mai mulți pacienți, șoferul. Fiul său, angajat la SRI, și-a infectat doi colegi. Prietena cu care a fost în Israel a determinat închiderea Serviciului de Evidența Populației din Primăria Capitalei și a trimis în izolare 70 de colegi.

Știre în cus de actualizare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers