Suspect prins la o lună după ce a incendiat mașina iubitei sale. Inițial, s-a crezut că focul pornise de la un scurt circuit

Redactor:
Gândul

Polițiștii au reținut, noaptea trecută, un tânar de 29 de ani care ar fi incendiat mașina unei cunoștințe, focul propagându-se la alte două autoturisme. Individul a fost prins după o lună de la incident și este suspectat de distrugere, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 15 Poliție au reținut, joi, un bărbat de 29 de ani, din București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, se arată în comunicat.

Cercetările au fost declanșate în noaptea de 27 ianuarie, când la ora 03.50, prin apel 112 a fost sesizat un incendiu la un autoturism, incendiu care s-a extins la alte două mașini parcate, toate fiind distruse în totalitate.

Potrivit Antena 3, mașina incendiată ar fi aparținut iubitei sale, iar gestul său ar fi survenit după o ceartă cu femeia.

„Deși inițial, a existat ipoteza unui scurt circuit, polițiștii au avut anumite indicii că incendiul ar fi putut fi provocat în mod intenționat, astfel ca s-a insistat în strângerea de probe în vederea aflării adevărului. Astfel, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, polițiștii au administrat un întreg probatoriu care a condus la presupunerea rezonabilă că incendiul ar fost provocat, în mod intenționat, de către un bărbat de 29 de ani, cunoscut al persoanei vătămate”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuare de polițiștii de la Secția 15 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, iar suspectul – reținut pentru 24 de ore –  va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Inchide