Țările asiatice interzic importurile de carne de porc din Germania. Prețul cărnii de porc va creste la nivel global

Țările asiatice interzic importurile de carne de porc din Germania. Prețul cărnii de porc va creste la nivel global
Publicat: 14/09/2020, 18:52

Japonia, Coreea de Sud și China au suspendat importurile de carne de porc și porci vii din Germania după ce un caz de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreț.

Reuters relatează că suspendările vizează menținerea ASF în afara acestor țări.

Interdicțiile de import, un succes pentru producătorii germani. Va influența prețul cărnii de porc la nivel global

Interdicțiile de import vor fi un succes major pentru producătorii germani și vor împinge prețurile globale la carne de porc la cote noi maxime. Această creștere a prețurilor va exercita presiuni și asupra Chinei, unde aprovizionarea cu carne se înrăutățește.

China este cel mai mare cumpărător de carne din lume, iar Germania este al treilea furnizor ca mărime.

Supărarea aprovizionării vine în timp ce China se confruntă cu o lipsă de carne de porc fără precedent după propria epidemie de ASF.

Competitorii Germaniei- SUA și Spania- vor furniza carne de porc

Interzicerea Germaniei, care a furnizat aproximativ 14% din importurile de carne de porc din China până în acest an, va determina creșterea cererii de carne de la alți furnizori importanți precum Statele Unite și Spania, creșterea prețurilor globale.

Exporturile germane de carne de porc în China valorează anual aproximativ 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari) anual, iar volumele s-au dublat în primele patru luni ale acestui an, în creștere a cererii, după ce producția chineză a scăzut cu aproximativ 20 la sută.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului German pentru Alimentație și Agricultură a confirmat interdicția, adăugând că ministerul a rămas în discuții cu guvernul chinez în această privință.

Asociația fermierilor germani DBV a cerut guvernului german să continue discuțiile cu China despre utilizarea unei interdicții regionale asupra importurilor care implică numai zona locală în care a fost găsit un caz ASF, mai degrabă decât o interdicție națională generală asupra importurilor.

Vânzările uriașe de porc ale Germaniei către China implică volume uriașe de urechi, picioare și cozi de porci. Acestea sunt greu consumate în Europa, iar interdicția a creat o îngrijorare intensă în rândul fermierilor germani cu privire la locul unde se poate vinde acum acest lucru, a declarat președintele DBV, Joachim Rukwied.

Interdicția, anunțată de agenția vamală a Chinei și de ministerul său pentru agricultură, a fost anticipată pe scară largă, având în vedere istoria Beijingului de a trece rapid la punerea în aplicare a interdicțiilor în astfel de cazuri.

Acesta vine înainte ca președintele chinez Xi Jinping să participe la o întâlnire prin link video cu cancelarul german Angela Merkel și liderii Uniunii Europene.

Niciun porc viu importat în Japonia, în 2019

Japonia a importat 40.240 de tone de carne de porc din Germania în 2019, reprezentând 3,3% din totalul importurilor japoneze de 1,2 milioane de tone de carne de porc. Japonia nu a importat niciun porc viu în 2019, în scădere față de șase în 2018.

Exportatorii sunt gata să obțină profituri record

Se așteaptă ca interdicțiile chineze, japoneze și sud-coreene să beneficieze de alți furnizori importanți, cum ar fi Statele Unite, Spania și Brazilia.

„Sectorul spaniol al porcilor albi este pe deplin pregătit să își continue tendința de creștere a vânzărilor de produse din carne de porc sigure și de calitate către piața chineză”, a declarat Daniel de Miguel, directorul internațional al organismului comercial Interporc, vineri, 11 septembrie, înainte de interzicerea Chinei a porcului german .

Spre deosebire de alte țări europene, Spania nu a trebuit să închidă nicio uzină de procesare a cărnii de porc din cauza focarelor de coronavirus în ultimele săptămâni, a adăugat el.

Statele Unite sunt, de asemenea, „bine poziționate” pentru a livra mai mult carne de porc către China, a declarat Joe Schuele, purtătorul de cuvânt al Federației SUA pentru Exportarea Carnei.

Pesta porcină africană se răspândește prin contactul cu fluidele corporale ale animalelor infectate și poate fi răspândită și de oameni și camioane. Este aproape întotdeauna fatală la porci și nu există niciun remediu sau vaccin disponibil. Nu dăunează oamenilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase