Teodora Tompea: „Mi-aș cumpăra o mașină electrică pentru că reprezintă viitorul, este ceva revoluționar”

Teodora Tompea: „Mi-aș cumpăra o mașină electrică pentru că reprezintă viitorul, este ceva revoluționar”
Publicat: 21/12/2022, 13:59
Actualizat: 21/12/2022, 14:04

Invitată în podcastul MOON Channel powered by Volkswagen România și moderat de Iulia Ionescu, prezentatoarea Teodora Tompea a povestit despre alegerile personale care pot influența calitatea vieții celor din jur, despre pașii mici cu rezultate mari pe care îi putem face pentru a crea un viitor verde pentru noi și pentru generațiile care urmează.

Pentru că în ultimii ani avem tot mai des acces la politici de sustenabilitate, la practici de durabilitate ce au rolul de a minimiza amprenta emisiilor de carbon și la o educație ce poate influența multe paliere ale vieții noastre actuale și viitoare, schimbarea nu este într-un orizont foarte îndepărtat. Sustenabilitatea este un proces de durată, care nu se poate înfăptui peste noapte și care are nevoie de mai mulți pași susținuți pentru a fi pusă în practică. Dar și de mai multe voci relevante care să construiască un mesaj coerent pentru a stârni curiozitatea celor din jur. Și este, totodată, un joc de echipă, în care pasiunea, determinarea, comunicarea eficientă și expertiza se întâlnesc și crează o simbioză benefică pentru un mediu sănătos:

„Pasiunea pentru ecologie o aveam de la 14 ani, pentru că mama a demarat multe proiecte de-a lungul timpului pe dezvoltare durabilă, sustenabilitate. Am crescut cu principii încă de mică. Cred că oamenii vor să învețe. Eu nu sunt specialist, sunt un jurnalist curios și lumea mă întreabă ce ar putea face acasă, cu pași mici, pentru a putea schimba ceva. Sunt mai atentă, spre exemplu, la alegerile mele. Când merg la job, iau caserolă și tacâmuri de acasă, umplu mașina de spălat vase la capacitate maximă, pentru a nu folosi mai multe cicluri de spălat. Colectez selectiv, folosesc sticla de plastic de apă de mai multe ori, o reumplu. Sunt atentă la partea de reciclare, încerc să nu fac risipă alimentară, cumpăr cât am nevoie și refolosesc.”, a declarat Teodora în prima parte a podcastului, realizat în MOON CITY E-mobility Lounge


Sustenabilitatea este, așadar, cheia către viitor mai bun, iar dinamica tendițelor, prioritățile actuale și obiceiurile sustenabile îl pot crea  Și pentru că cele două prezentatoare împărtășesc aceeași pasiune pentru un viitor sustenabil, cea de-a doua parte a podcastului s-a desfășurat într-un studio mobil, 100% electric, cât se poate de modern, la volanul unui Volkswagen ID 4 pe care cele două l-au testat. „Cu o autonomie de până la 530 km și cu un design minimalist, prietenos, acest model este ideal atât pentru oraș, cât și pentru distanțe lungi. Extrem de spațioasă, cu un portbagaj generos, cu un plafon din sticlă care te ajută să te bucuri mai mult de lumina naturală și motor silențios, este o delectare să conduci. Eu mi-aș cumpăra o mașină electrică în primul rând pentru că reprezintă viitorul” , a adăugat Teodora.

Dezvoltarea de care a avut parte domeniul auto în ultimii ani a transformat pentru mulți condusul dintr-o nevoie într-o pasiune. Iar dacă această pasiune ne va face să protejăm mediul și generațiile viitoare, alegând modele electrice pentru un viitor verde, putem spune că suntem pe drumul cel bun. „Mașina electrică este ceva revoluționar. Modelul ID 5 de la Volkswagen este perfect pentru oraș, dar foarte potrivită și la drum lung. Are un sistem de navigație intuitiv, care se adaptează la stilul tău de condus, ți se furnizează ușor toate informațiile legate de autonomie sau stații de încărcat disponibile pe ruta ta. Poate fi prietena ta cea mai bună și în oraș, acest model având o servodirecție foarte fină. M-am simțit extrem de confortabil și nu a fost nevoie să fac foarte multe reglaje. Ca o concluzie, ID 5 este mașina pe care trebuie să o ai, este potrivită pentru cuplu, pentru familie, pentru tineri sau pentru o persoană vârstnică, pentru că vei găsi oricând un element care să ți se potrivească, a încheiat prezentatoarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?