TEORIE ȘOCANTĂ. ”Noul” coronavirus există de zeci de ani printre noi. Mutațiile suferite l-au transformat într-un virus ucigaș

Redactor:
Gandul
TEORIE ȘOCANTĂ. ”Noul” coronavirus există de zeci de ani printre noi. Mutațiile suferite l-au transformat într-un virus ucigaș
Pangolin. Sursă FOTO Mediafax

Unii experţi sunt de părere că virusul SARS-CoV-2 ar putea să existe printre noi de zeci de ani, dar abia acum a găsit gazda perfectă, ca urmare a mutaţiilor suferite de-a lungul timpului, transformându-l într-un virus ucigaş. oamenii de ştiinţă au constatat că originea acestui virus ar putea data de zeci de ani şi că abia acum şi-a găsit gazda perfectă, respectiv omul.

Cel mai probabil, susţin cercetătorii, mutaţiile acestui virus au permis ataşarea unor proteine din structura acestuia de celulele pulmonare din organismul uman, cauzând acum simptome severe, mai ales în cazul persoanelor vârstnice sau cu afecţiuni cronice, potrivit unui studiu recent publicat în revista Nature.

Echipa de experţi care a formulat ipoteza privind existenţa SARS-CoV-2 de mai mult timp decât ştiam îi include pe specialiştii de la Scripps University din California, Columbia University, University of Edinborough, University of Sydney şi Tulane University .

Această ipoteză nu lasă însă mult loc de îndoială privind crearea acestui tip de coronavirus într-un laborator secret, în scopul îmbolnăvirii populaţiei, susţine dr. Francis Collins, directorul US National Institutes of Health (NIH), care nu a fost implicat în cercetare.

Coronavirusurile sunt comune în rândul animalelor şi oamenilor de pretutindeni. Există 4 forme de virusuri care infectează frecvent oamenii şi determină apariţia răcelilor, 3 care sunt capabile să cauzeze complicaţii severe (inclusiv COVID-19) şi multe altele care circulă în rândul animalelor, inclusiv pisici, câini, lilieci sau chiar reptile.

Încă de la primele cazuri de COVID-19 raportate în Wuhan, China, savanţii au încercat să depisteze sursa infecţiei şi conexiunea cu oamenii. Astfel, au ajuns la semiconcluzia – pentru că nu este încă o certitudine – că noul coronavirus ar proveni de la şerpi, lilieci şi pangolini.

Analizând ARN-ul viral, ei au descoperit că noul coronavirus ar putea proveni de la lilieci, care ulterior a ajuns în organismul oamenilor. Dar datele lor sugerează şi că virusul ar putea să existe în rândul oamenilor de ani întregi, numai că nu a determinat până acum leziuni la nivel pulmonar, deoarece nu era „mutagenizat” pe deplin.

„În teorie, virusul SARS-CoV-2, la fel ca virusul MERS, ar fi putut să se transmită de la animale (în special pangolini) la om de nenumărate ori pe parcursul timpului, cauzând infecţii cu simptomatologie uşoară, similare răcelilor banale. Însă, pe parcursul timpului, acest virus a suferit mutaţii care i-au permis să se ataşeze de celulele pulmonare, cauzând astăzi complicaţiile şi decesele pe care le observăm în peste 151 de ţări de pe Glob. Ca urmare a adaptării virusului la gazda umană, e posibil ca boala să se fi transmis de la un om la altul cu mulţi ani în urmă”, spun autorii studiului.

În 2002-2003, sursa infecţiei cu SARS a fost considerată zibeta, un mamifer nocturn originar din Asia tropicală şi Africa. În consecinţă, aceste animale au fost ucise în masă, pentru a limita răspândirea virusului respectiv.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Lovitura URIAŞĂ pentru posesorii maşinilor diesel. Era de aşteptat!
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Bărbatul din Iași, care a ținut în pod un coif corintic, vechi de 2.500 de...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Meteo ianuarie. Cum va fi vremea în România, după cea mai geroasă noapte din 2021
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Afacerea ASCUNSĂ a lui Bill Gates, la care nimeni nu s-ar fi gândit. Este cel...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide